4. října 2014 • 08:46

Kvalifikaci v Suzuce vyhrál Rosberg, lídr Hamilton byl druhý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na Velkou cenu Japonska formule 1 vyhrál německý pilot Nico Rosberg před lídrem mistrovství světa a kolegou z Mercedesu Lewisem Hamiltonem. Rosberg se v nedělním závodu na pole position postaví poosmé v sezoně a má velkou šanci vrátit se do čela seriálu. Na Hamiltona ztrácí pouhé tři body.



Oba velké rivaly dnes dělilo 197 tisícin sekundy. Hamilton vyhrál předchozí dvě kvalifikace, hattrick se mu ale nepovedl. "Nico byl dnes extrémně rychlý, já dělal, co mohl," konstatoval Hamilton, který v ranním tréninku skončil po jezdecké chybě v bariéře a poškodil přední zavěšení kola.

S Rosbergem nicméně zajistili Mercedesu první řadu poosmé v sezoně. A už v Suzuce teoreticky pro svoji stáj mohou předčasně získat i Pohár konstruktérů. Do druhé řady za mercedesy se seřadí williamsy, i ony však zůstaly s velkým odstupem za "Stříbrnými šípy". Třetí místo v kvalifikaci obsadil Valtteri Bottas, čtvrtý byl Felipe Massa.

Až devátý čas zajel vítěz předchozích dvou Grand Prix v Suzuce a úřadující šampion Sebastian Vettel, jenž krátce před startem kvalifikace oznámil, že po této sezoně opustí po šesti letech stáj Red Bull. Tato informace pak zastínila celé kvalifikační dění.

Nedělní Grand Prix by měla začít v 8:00 SELČ, pokud nenastanou komplikace kvůli hrozícímu tajfunu Phanfone. "Každopádně čekáme, že bude mokro. Poslední takovou zkušenost máme ze Spa, kde bylo auto fakt rychlé. Takže pokud bude pršet, bude to ještě lepší," řekl Rosberg.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Suzuce:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:32,506, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,197, 3. Bottas (Fin./Williams) -0,622, 4. Massa (Braz./Williams) -1,021, 5. Alonso (Šp./Ferrari) -1,234, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,569, 7. Magnussen (Dán./McLaren) -1,736, 8. Button (Brit./McLaren) -1,811, 9. Vettel (Něm./Red Bull) -1,926, 10. Räikkönen (Fin./Ferrari) -2,042.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud