4. října 2014 • 16:36

Poslouchám srdce, tvrdí Vettel. U Ferrari si vydělá 1,7 miliardy

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdy poručí srdce, nejde to jinak. A hlavní je mít novou výzvu. Přesně to tvrdí čtyřnásobný mistr světa F1 Sebastian Vettel. Po skončení této sezony odejde ze stáje Red Bull Racing. Podle všeho zamíří do Ferrari. Brát by tam měl pakatel, padesát milionů liber ročně, tedy 1 750 150 000 korun.



„Není to poprvé, co jsem byl osloven, ale nabídka prostě nepřišla ve správný čas. Neodcházím proto, že by se mi nelíbil tým. Ale vnitřní hlas mi jasně říkal, abych zkusil něco jiného, abych přijal novou výzvu. Nebylo to nejjednodušší rozhodnutí, ale musíte poslouchat své srdce,“ komentoval přestup Vettel. Ten si dosud v Red Bullu podle všeho vydělal necelých 605 milionů korun ročně.

Média hovoří o tom, že by si měl v novém působišti vydělat pěkný balík peněz. Padesát milionů liber. Že si takovou sumu neumíte představit? Pomůžeme vám. Ročně si Němec přijde na 1 750 150 000 korun.

Za den mu to tedy hodí 7 794 931 korun. Když si pak spočítáte hodinovou mzdu pilota F1, asi se vám protočí panenky. Šedesát minut znamená pro Vettela příjem 199 788. Problém je v tom, že Němec bere tuhle gáži za každou hodinu, obyčejný smrtelník jen v práci.

Německému pilotovi se v téhle sezoně nedaří. Od chvíle, kdy Vettel přišel před pěti lety do Red Bullu, vyhrál 38 Velkých cen F1 a v roce 2010 se stal nejmladším mistrem světa v historii F1. Letos byl ale nejlépe druhý před dvěma týdny v Singapuru, s čímž pochopitelně není spokojený.

„Nehledejte v tom něco špatného proti Red Bullu. Ten neudělal nic špatného. Rozejdeme se jako přátelé. Jsem loajální a neporušil jsem žádnou smlouvu. Ale někdy prostě přijde v životě chvíle, kdy potřebujete zkusit něco nového a pokud se objeví taková příležitost, musíte ji chytit,“ dodává. Nový kontrakt z Vettela udělá nejlépe placeného pilota F1 v historii.

Německý pilot Vettel prý po sezoně skončí v týmu Red Bull, přejít by měl k Ferrari za gáži padesát milionů liber ročně.
Německý pilot Vettel prý po sezoně skončí v týmu Red Bull, přejít by měl k Ferrari za gáži padesát milionů liber ročně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud