24. března 2015 • 09:45

Děsivá havárie je minulostí, Alonso se může vrátit do formule

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský pilot Fernando Alonso by se měl v neděli v Malajsii vrátit do kolotoče Grand Prix Formule 1 a absolvovat svůj první závod v sezoně a zároveň premiéru po návratu do McLarenu. Mistr světa z let 2005 a 2006, jenž kvůli otřesu mozku z testování nemohl startovat předminulý víkend Austrálii, už absolvoval několik lékařských testů s pozitivním výsledkem.



Podle španělských médií Alonso absolvoval v Cambridgi lékařská vyšetření na krátkodobou i dlouhodobou paměť a na reflexy. Od tamních specialistů dostal údajně zelenou k návratu do kokpitu. „Je to soukromá záležitost, takže to nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Nepochybuji však o tom, že odletí do Malajsie podle plánu,“ uvedl Alonsův manažer Luís García Abad.

Ve čtvrtek přímo v Sepangu by měl Španěla vyšetřit lékařský delegát Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jean-Charles Piette a jeho fyzickou připravenost by měl otestovat lékařský štáb Velké ceny. Až poté by mohl Alonso dostat definitivní povolení k účasti v závodě.

Alonso přišel do McLarenu, za který už jezdil v roce 2007, před sezonou po pětiletém působení ve Ferrari. Při testování v Barceloně 22. února měl ale vážnou havárii.

McLaren dodnes nepřišel na to, co ji způsobilo. Nebo lépe řečeno nezveřejnil to.

„V záznamech z počítače o jízdě vozu jsme nenašli nic abnormálního, žádná vybočující data. Fernando uvedl, že se mu auto začalo velmi špatně řídit těsně před nehodou,“ uvedl tým v prohlášení. „Vzhledem k tomu jsme přidali do auta jeden senzor navíc a získáme tak víc záznamů,“ přiznal McLaren, že zatím spíš pátrá, co se s jeho formulí děje.

Alonso po nehodě prodělal ztrátu paměti, po které údajně vyprávěl, že je rok 1995 a jezdí na motokárách. McLaren to popřel.

V Melbourne nemohl závodit ani finský pilot Valtteri Bottas z Williamsu, jenž sice absolvoval tréninky i kvalifikaci, ale do samotné Velké ceny nenastoupil kvůli bolestem zad. Také stav čtvrtého muže z loňské sezony MS se lepší a ani on by neměl v Malajsii chybět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud