18. dubna 2015 • 18:56

Hamilton ovládl kvalifikaci i v Bahrajnu, Vettel odsunul Rosberga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí muž mistrovství světa formule 1 Lewis Hamilton bude i na startu čtvrtého závodu sezony stát na pole position. Britský pilot stáje Mercedes vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu o 411 tisícin sekundy před Sebastianem Vettelem z Německa. Nováček v týmu Ferrari podruhé v sezoně vystrnadil z první řady roštu krajana a dvojku Mercedesu Nica Rosberga, v Malajsii přitom z této pozice dokázal zvítězit.



"Jsem velmi pyšný na to, že jsem oba mercedesy rozdělil," radoval se Vettel. Rosberg naproti tomu neskrýval zklamání, že jednak s více než půlsekundovou ztrátou jednoznačně zaostal v interním souboji za Hamiltonem, ale hlavně že ani neudržel první řadu. "Takhle jsem to neočekával," řekl.

Dvojnásobný mistr světa Hamilton vybojoval 42. kvalifikační triumf v kariéře a pojede vstříc 36. vítězství v Grand Prix. V Bahrajnu obhajuje loňské prvenství, kvalifikaci tu ale vyhrál poprvé. "Jsem rád, že jsem tenhle cíl splnil. Zajel jsem docela dobrá kola a máme teď velmi dobrou výchozí pozici," konstatoval Hamilton.

Druhou řadu na startu obsadí vozy stejných značek jako tu první. Vedle Rosberga bude stát Fin Kimi Räikkönen v dalším ferrari. Za nimi se umístili piloti Williamsu Valtteri Bottas z Finska a Felipe Massa z Brazílie, který za Hamiltonem zaostal už o více než sekundu.

Kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu, 4. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Manámě:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:32,571,
2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,411,
3. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,558,
4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,656,
5. Bottas (Fin./Williams) -0,810,
6. Massa (Braz./Williams) -1,173,
7. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,261
8. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,879,
9. Sainz (Šp./Toro Rosso) -1,891,
10. Grosjean (Fr./Lotus) -1,913.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud