12. října 2015 • 14:50

Sainzův šílený víkend! Přežil přetížení 46G, pak řídil malátný

Autor: tej, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně turbulentní víkend zažil španělský jezdec Carlos Sainz ve formuli 1. V sobotním třetím tréninku na Velkou cenu Ruska vyletěl z trati při nájezdu do třinácté zatáčky a proletěl do ochranné bariéry. Jako zázrakem přežil bez zranění. Z nemocnice se navíc vrátil, aby mohl v neděli jet samotný závod. A vyboural se při něm na stejném místě. "Asi s touhle bariérou budeme kamarádi," žertoval syn úspěšného rallyového jezdce.



Sobota: Nebezpečná bouračka bez následků

Tento moment vypadal skutečně hrozivě! Když Sainz vyletěl při tretím tréninku do ochranné bariéry, fanouškům se zatajil dech. Jednadvacetiletý jezdec stáje Toro Rosso naboural do ochranné bariéry, když vyjel ze třinácté zatáčky. Zažil přetížení 46 G a jen zázrakem se mu nic vážného nestalo.

Ihned byl transportován do nemocnice, tam se ovšem dlouho nezdržel. Chtěl dokončit to, pro co se do Ruska vydal. "Všechno v pořádku, žádný strach. Už přemýšlím, jak přesvědčím doktory, abych mohl být zítra na startu," uvedl Sainz na Twitteru. Ukázalo se, že měl opravdu štěstí. "Trochu mě bolí záda a krk, ale na start jsem připraven," hlásil záhy.

Neděle: Konec na stejném místě

Teprve tři hodiny před startem závodu v Soči ho lékaři uznali způsobilým, aby se mohl postavit na start. Sainz nakonec závod opět nedokončil. Podruhé za sebou totiž nedokázal vyzrát na třináctou zatáčku, ze které znovu vyjel mimo trať a skončil. Následky den starého karambolu vnímal jen nepatrně.

"Cítil jsem se jen trochu malátný, ale po deseti kolech to odeznělo," rozebíral, jak se mu dařilo na trati. Stejně jako v pěti předchozích závodech v této sezoně se do cíle ale znovu nedostal.

Nevypadalo to vůbec hezky... Sainzův vůz čelně naboural do bariéry u trati.
Nevypadalo to vůbec hezky... Sainzův vůz čelně naboural do bariéry u trati.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud