15. dubna 2016 • 10:44

Ferrari v Číně zatím před Mercedesy. Alonso dostal svolení k návratu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vozy Ferrari dokázaly v tréninku na Velkou cenu Číny porazit šampiony formule 1 Mercedes a potvrdily, že se favoritovi dokážou v rychlosti minimálně vyrovnat. Nejrychlejší byl dnes Fin Kimi Räikkönen.



Mistr světa z roku 2007 objel okruh v Šanghaji v čase 1:36,896 a svého německého týmového kolegu Sebastiana Vettela , jenž má po selhání v Bahrajnu nový motor, porazil o 109 tisícin sekundy.

Mercedesy se vešly do půlsekundového odstupu. Vítěz obou letošních Velkých cen a lídr šampionátu Nico Rosberg z Německa ztratil na třetím místě 236 tisícin, mistr světa Lewis Hamilton z Británie zaostal o 433 tisícin.

Ferrari ukázalo v úvodních dvou závodech sezony v Austrálii a Bahrajnu, že dokáže rychlostně stačit Mercedesu víc než v minulých sezonách. O přímý boj o vítězství zatím italskou stáj připravily problémy se spolehlivostí motorů.

Mercedesy ovládly ranní trénink, v němž piloti zajížděli o více než sekundu pomalejší časy než odpoledne. Rosberg vyhrál o 146 tisícin před Hamiltonem, ani jeden však neprožil bezproblémových 90 minut. Rosberg, jenž vede pořadí MS před Hamiltonem o 17 bodů, zajel do boxů předčasně kvůli problémům s motorem. Jeho týmový kolega a rival zase dostal dvakrát smyk v jedenácté zatáčce.

Trénink byl dvakrát přerušen poté, co Brazilec Felipe Massa z Williamsu a Dán Kevin Magnussen z Renaultu měli ve vysoké rychlosti defekt levé zadní pneumatiky. Dodavatel gum pro F1 Pirelli poté uvedl, že Massův problém nebyl způsoben píchnutím. Příčina Magnussenova defektu není známa a Dán už odpoledne na trať nevyjel.

Po prvním tréninku, v němž zajel dvanáctý čas, dostal Fernando Alonso po lékařské prohlídce definitivně zelenou k absolvování závodního víkendu. Španělský pilot McLarenu měl v úvodní Grand Prix sezony v Austrálii hrozivou havárii a mezinárodní federace FIA ho nepustila na start v Bahrajnu.

Tréninky na VC Číny, závod MS vozů formule 1:

První trénink: 1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:38,037, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,146, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,628, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,024, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,118, 6. Kvjat (Rus./Red Bull) -1,588.

Druhý trénink: 1. Räikkönen 1:36,896, 2. Vettel -0,109, 3. Rosberg -0,237, 4. Hamilton -0,433, 5. Ricciardo -1,247, 6. Verstappen (Niz./Toro Rosso) -1,372.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud