25. července 2016 • 09:43

Zase se porafali! Hamilton kritizoval Rosberga, ten rýpavě děkoval

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř mistrovsky rozjetá sezona formule 1 v podání Nica Rosberga je minulostí. První čtyři závody sezony německý rychlík vyhrál, jenže z dalších sedmi už se radoval jen jednou a jeho parťák Lewis Hamliton jich naopak ovládl pět. Rázem je Brit po nedělní výhře ve VC Maďarska poprvé v sezoně v čele šampionátu, ale nemyslete si, neobešlo se to bez tradiční kontroverze se stájovým kolegou.



Spokojeně vyhlížel po své páté výhře na maďarské trati Lewis Hamilton . Přidal další body, přeskočil v tabulce šampionátu svého kolegu Rosberga, který na něj ještě před šesti závody měl náskok 49 bodů a mohl vlastně jen přijímat gratulace. Jenže tak lehce to nešlo.

Jedenatřiceiletý jezdec odstartoval do závodu z druhé pozice, a to se mu ani trochu nelíbilo. Styl, jakým jeho neoblíbený parťák vyhrál kvalifikaci ho vytočil natolik, že se mu verbálně věnoval i po vyhraném závodě.

V čem byl problém? V sobotu byla trať vinou deště pořádně mokrá, kvalifikace se protáhla a Rosberg zajel vítězný čas ve chvíli, kdy maršálové ukazovali dvojitou žlutou vlajku. "Na žluté se zpomalí, na dvojité žluté musíte být připraveni zastavit," řekl Hamilton a poukázal na to, že Rosberg se tak nezachoval a nakonec o 143 tisícin sekundy zvítězil.

VIDEO: Výměna názorů na tiskové konferenci

Hamilton celou situaci bral jako velmi špatný signál nejen pro formuli 1, ale i pro ostatní série. Prý je to jasný vzkaz, že není třeba zpomalit a je možné nahánět pro kvalifikaci cenné vteřinky. To vše ale za cenu ohrožení traťových maršálů.

Rosberg samozřejmě nemlčel, odpověď na sebe nenechala moc dlouho čekat. "Děkuju za prohlášení," řekl Rosberg se sarkasmem v hlase a poklepal Hamiltona po rameni. "Ale na místě, kde byla dvojitá žlutá jsem jel o 20 km/h pomaleji, nohu z plynu jsem dával 30 metrů před brzdným bodem," obhajoval se pro BBC.

Německý jezdec dál ve své obhajobě pokračoval a zdálo se, že pravda bude někde uprostřed. Celá situace jen odpovídala tomu, že mezi oběma jezdci panuje rivalita, která se vymyká běžným vztahům. Speciálně při představě, že oba bojují za stejné barvy.

Hamilton pak při dalším rozhovoru pokračoval a nenechal si vzít poslední slovo. "Nechci se dostat do nějaké války, to co říkal Nico nebylo úplně přesné, ale to už je vlasně jedno," vykládal.

Jedno to možná je, konec jejich pomyslného souboje to ale v žádném případě není.

Britský pilot Lewis Hamilton z Mercedesu slaví vítězství ve Velké ceně Maďarska
Britský pilot Lewis Hamilton z Mercedesu slaví vítězství ve Velké ceně Maďarska

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud