14. května 2017 • 19:30

To se nevidí často! Plačící chlapec donutil Räikkönena po fiasku k úsměvu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ferrari na stupních vítězů, přesto při Velké ceně Španělska tekly fanouškům stáje z Maranella slzy po tváři. Šestiletý fanoušek Kimiho Räikkönena oplakal brzký konec finského pilota v závodě a všimly si ho i televizní kamery. Gesto italské stáje bylo však famózní.



Závod v Barceloně skončil pro Räikkönena hned po startu. Po srážce si urval přední nápravu a nemohl dále pokračovat. Na to se šestiletý Thomas, který se přijel podívat až z Francie, nemohl dívat. Brzký konec jeho hrdiny jej rozplakal. Záběry, jak jej tatínek drží v náruči, obletěly celý svět.

Italská stáj ani chvíli neváhala a jednoho z nejmenších svých příznivců pozvala do paddocku. Tam na Thomase čekalo obrovské překvapení – setkání přímo s Räikkönenem.

Finský pilot, kterému se kvůli nedávání emocí najevo, přezdívá „The Iceman“ v překladu ledový muž, věnoval chlapci svoji kšiltovku, pousmál se a ochotně se vyfotografoval s celou rodinou.

Mezitím na dráze sváděli nelítostný souboj o vítězství druhý pilot Ferrari Sebastian Vettel a Lewis Hamilton z Mercedesu. „Byl to nejdrsnější souboj, na který si z poslední doby vzpomínám," prohlásil Hamilton, který si v Barceloně dojel pro 55. vítězství v kariéře. „Ale bylo to skvělé. Takhle musí vypadat každý závod v sezoně. A přesně kvůli tomu jsem začal jezdit," dodal.

„Byl to jeden z nejnáročnějších závodů. Ferrari udělalo obrovský kus práce, mají rychlost a je to mezi námi velmi těsné," řekl Hamilton, který po pěti závodech mistrovství světa snížil ztrátu na vedoucího Vettela na šest bodů.

Brzký konec pilota Ferrari malého fanouška rozplakal
Brzký konec pilota Ferrari malého fanouška rozplakal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud