26. srpna 2017 • 12:29

Vettel zůstává, s Ferrari prodloužil smlouvu až do roku 2020

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel den před Velkou cenou Belgie prodloužil s Ferrari smlouvu do roku 2020. Třicetiletý německý pilot za italský tým jezdí od roku 2015 a po jedenácti závodech letošní sezony vede šampionát o 14 bodů před Britem Lewisem Hamiltonem z Mercedesu.



Vettel ovládl mistrovství světa v letech 2010 až 2013 jako jezdec Red Bullu. Ve Ferrari zatím prožívá nejlepší sezonu, když zatím vyhrál čtyři Velké ceny. Loni nezvítězil ani v jediném závodě a skončil na celkové čtvrté příčce. Předloni triumfoval třikrát a byl třetí.

Ferrari si během pár dní pojistilo oba jezdce, protože v úterý se pro nadcházející sezonu upsal týmu i Kimi Räikkönen. Finský pilot získal v roce 2007 mistrovský titul právě v italských barvách a je zatím posledním jezdcem, který stáji z Maranella vybojoval vítěznou trofej.

Do týmu, z nějž v roce 2009 odešel k rallye, se sedmatřicetiletý veterán vrátil vrátil před třemi lety. V tomto ročníku patří Räikkönenovi v průběžném pořadí pátá příčka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud