17. listopadu 2017 • 11:02

Charouzův tým vstupuje do Formule 2. Bude to vzrušující, těší se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým Charouz racing systém (CHRS) bude v příští sezoně startoval v seriálu Formule 2, což je po F1 druhý nejkvalitnější šampionát na světě. Tým Antonína Charouze, založený v roce 1985, je jedním ze tří nováčků ve startovním poli seriálu, který se dříve jezdil pod hlavičkou GP2 a je jednou z hlavních líhní talentů pro F1.



"Jsem moc rád, že se to povedlo. Je to nová výzva pro celý tým a možnost aplikovat všechny zkušenosti, které jsme získali během mnoha předchozích let napříč nejrůznějšími kategoriemi," uvedl Charouz, jehož tým v letošním roce startuje v seriálu Formula V8 3,5.

Jeho jezdci Pietro Fittipaldi a René Binder se před závěrečným podnikem šampionátu drží na prvním a pátém místě. Kdo usedne do kokpitů F2 v příštím roce, by měl tým zveřejnit v příštích týdnech. Charouz věří, že jeho zástupci budou schopní bojovat o nejvyšší příčky. "Všichni se zaměří na to, abychom tohoto cíle dosáhli. Čeká nás velmi vzrušující období," dodal Charouz.

CHRS by neměl mít problém s technikou a testováním, neboť všechny týmy budou mít k dispozici vozy postavené podle zbrusu nových parametrů, velmi podobných F1. "Je ideální čas, abychom se k F2 připojili. Všechny týmy budou používat turbodmychadlový motor, nový podvozek i aero balík," uvedl šéf týmu Bob Vavřík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud