8. června 2019 • 21:42

Pole position téměř po roce! Vettel vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Kanady

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Kanady formule 1 v Montrealu vyhrál Sebastian Vettel a získal pro Ferrari teprve druhou pole position v sezoně. Německý pilot se na první místo na startu postaví poprvé od loňského července.



Vettel před dvěma týdny druhým místem v Monaku ukončil Mercedesu rekordní sérii doublů a zlepšující se výkony Ferrari potvrdil i v Kanadě. Čtyřnásobný mistr světa ovládl i dnešní třetí trénink a pro první pole position od loňského závodu v Německu si dojel časem 1:10,240.

Na druhém místě skončil se ztrátou dvou desetin pětinásobný mistr světa a vedoucí jezdec průběžného pořadí Lewis Hamilton ze stáje Mercedes, která vyhrála všech šest dosavadních závodů v sezoně. Vettel, který na Hamiltona ztrácí 55 bodů, je tak v nejlepší pozici ukončit nadvládu německého týmu.

Na třetí místo na startu se postaví Charles Leclerc, jenž pro Ferrari získal v Bahrajnu dosud jedinou pole position v sezoně. Čtvrtý v kvalifikaci skončil Daniel Ricciardo z Renaultu, pátý byl Pierre Gasly z Red Bullu a až ze šesté příčky odstartuje po chybě v závěrečné části kvalifikace druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas.

Kvalifikace na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:

1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:10,240, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,206, 3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,680, 4. Ricciardo (Austr./Renault) -0,831, 5. Gasly (Fr./Red Bull) -0,839, 6. Bottas (Fin./Mercedes) -0,861, 7. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,084, 8. Norris (Brit./McLaren) -1,623, 9. Sainz (Šp./McLaren) -3,741, 10. Magnussen (Dán./Haas) bez času.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud