2. listopadu 2019 • 23:27

Kvalifikaci v Texasu vyhrál Bottas, Hamiltonovi ale na titul stačí málo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu USA formule 1 vyhrál Valtteri Bottas z Mercedesu a na první místo na startu se postaví poprvé od července. Jeho týmový kolega Lewis Hamilton vyrazí za ziskem šestého titulu mistra světa v kariéře až z páté příčky.



Hamilton v Texasu vyhrál šest z posledních osmi závodů, ale dnes se mu nedařilo. Na oblíbeném okruhu obsadil v kvalifikaci až páté místo a za Bottasem zaostal o tři desetiny sekundy. Britský pilot má však i přesto už jednu ruku na poháru pro mistra světa.

Jeho jediným soupeřem v boji o titul je Bottas, ale finský jezdec musí zvítězit, aby naději na celkový triumf udržel. Jistotu bez ohledu na výsledek týmového kolegy dá Hamiltonovi nejhůře osmé místo; pokud by Bottas nevyhrál, nemusí získat ani bod.

Bottas se na pole position postaví popáté v sezoně, ale poprvé od července. V Texasu ukončil šest závodů trvající kvalifikační nadvládu Ferrari, jehož jezdci obsadili druhé a čtvrté místo. Sebastian Vettel za pilotem Mercedesu zaostal o 12 tisícin, Charles Leclerc ztratil desetinu. Třetí byl se ztrátou 67 tisícin Max Verstappen z Red Bullu.

Nedělní závod odstartuje v Austinu ve 20 hodin SEČ.

Kvalifikace na Velkou cenu USA, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Austinu:
1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:32,029, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,012, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,067, 4. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,108, 5. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,292, 6. Albon (Thaj./Red Bull) -0,519, 7. Sainz (Šp./McLaren) -0,818, 8. Norris (Brit./McLaren) -1,146, 9. Ricciardo (Austr./Renault) -1,459, 10. Gasly (Fr./Toro Rosso) -1,572.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud