10. srpna 2009 • 15:32

Za tým US F1 by mohli jezdit piloti Wurz a de la Rosa

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do monopostu nováčka ve formuli jedna, americké stáje US F1, by na v příštím roce mohli usednout piloti Pedro de la Rosa a Alexander Wurz.



Podle serveru autosport.com sice jedna ze tří nových stájí počítala s tím, že by do světového šampionátu poslala dva americké piloty, nakonec se ale rozhodla pro získání zkušenějších borců.

Těmi by měli být právě Wurz a de la Rosa. S oběma piloty už prý tým začal jednat. De la Rosa je v současnosti testovacím jezdcem McLarenu, ale na konci sezony mu vyprší smlouva, takže bude volný. Zájem o jeho služby má prý i stáj Campos Grand Prix.

Také Wurzovi skončí na konci roku stávající kontrakt testovacího jezdce u Brawn GP. A protože mu nevyšla snaha dostat do formule svůj tým Superfund, možná se spojí s jiným nováčkem.

"Peter Windsdor (ředitel stáje) mi řekl o možnosti jezdit pro něho, protože jsou omezení časem a shání zkušenější jezdce," cituje Wurze autosport.com.

"Vím, že by chtěli dostat do formule americké piloty, ale kdyby mě opravdu chtěli, tak bych jim s budováním týmu rád pomohl a přispěl svými zkušenostmi," prohlásil.

US F1 se prý ale myšlenky na domácí jezdce úplně nevzdává. V této souvislosti se mluví o pilotovi Atlantické formule Jonathanu Summertonovi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud