10. srpna 2009 • 18:13

Schumacher poletí do vesmíru! Už má "letenku"

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační zpráva! Na sedminásobného šampiona Michaela Schumachera (40) čeká další výzva. Cesta do vesmíru! Dokonce už si ji za 140 tisíc EUR rezervoval.



Podle Arabian Business je čtyřicetiletá legenda rozhodnuta absolvovat let do vesmíru. Michael si prý zarezervoval "letenku do kosmické loďi" za 140 tisíc EUR (cca 3 600 000 KČ). Tuto zprávu potvrdil britský bilionář Richard Branson, který je vlastníkem firmy, která bude od roku 2011 poskytovat cesty do hlubin vesmíru. S informací přišel německý server Bild.de.

I když je Schumacher zvyklý na velké rychlosti, tak toto bude zcela něco výjimečného. Raketa by měla dosáhnout rychlosti 2500 mil v hodině a lze očekávat, že i ostřílený jezdec F1 pocítí, jaké to je mít pořádný strach z rychlosti.

Michael Schumacher testuje monopost Ferrari z roku 2007 - ten současný nemůže
Michael Schumacher testuje monopost Ferrari z roku 2007 - ten současný nemůže

Výlet do vesmíru bude trvat 6 hodin a Schumacher bude ve stavu beztíže celých 5 minut a to 110 kilometrů nad povrchem Země. Celé akci předchází třídenní trénink v kalifornských pouštích a také náročná zdravotní prohlídka.

Schumacher není první ani poslední celebritou, která se na tento odvážný kousek chystá. Dále už má zabukovaný let Niki Lauda, Steven Hawking, Philippe Starck, ale také Tony Blair.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud