3. srpna 2010 • 04:58

Hvězdy F1 se pustily do Schumiho: Jsi idiot!

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael Schumacher se za svůj neomalený víkendový manévr ohrožující život soupeře dočkal drsné kritiky. Do sedminásobného šampiona formule 1 se pustily i slavné tváře minulosti. Zatímco Niki Lauda označil Schumacherovo vytlačení Rubense Barrichella směrem ke zdi za absolutně neakceptovatelné, Eddie Irvine byl ještě ostřejší. „Tohle bylo dílo idiota,“ prohlásil.



Německý pilot F1 Michael Schumacher byl vždycky považován tak trochu za svérázného egoistu. Jenže když vítězil, leccos se mu prominulo. Teď je z 41letého veterána karikatura někdejšího šampiona. Když tedy v neděli málem poslal předjíždějícího Rubense Barrichella do zdi vedle trati, strhl se pořádný poprask.

Legendu ze všeho nejvíc kritizují šampioni minulosti. „Schumacherův manévr byl jednoduše idiotský,“ zlobil se Eddie Irvine. „Provedl neuvěřitelnou a extrémně nebezpečnou věc. Snad u toho ani nemohl přemýšlet, udělal to čisté ze své arogance.“

Schumacherův manévr proti Barrichellovi:

Zákeřný manévr Michaela Schumachera
Video se připravuje ...

Jedna z hvězd historie formule Niki Lauda přiznal, že Schumacherovo rozhodnutí ve zmíněné chvíli absolutně nepochopil. Barrichello byl v jeho očích zkrátka rychlejší než jeho soupeř, Němec se s tím v takové situaci prostě musí smířit.

„Když už se to pak stane, je důležité se k tomu postavit jako muž. Vstát a říct: Pánové, tohle jsem zpackal. Omlouvám se,“ tvrdil Lauda.

Michael Schumacher zatlačuje Rubense Barrichella na zeď oddělující boxovou uličkuFoto /YouTube/

Schumacherovi se do téhle omluvy dlouho nechtělo, lítost projevil až v průběhu pondělka, pod tíhou kritiky. To už věděl i o trestu, který na něj komisaři nachystali: při příští Velké ceně bude na start posunut o deset míst dozadu.

„To je podle mého nedostatečný trest,“ mínil Irvine. „Měli mu v příštím závodě úplně zakázat závodit. Není sporu o tom, že to byla jedna z nejošklivějších chvilek, kterou jsem kdy ve formuli viděl. Nejde o to, že by právě on dřív téměř stejné kousky nedělal. Dělal je. A lidi to štvalo. Jenže tenkrát byl Pan Někdo. Teď už jím není.“

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud