Jiří Punčochář
8. srpna 2011 • 15:00

Miliardářka na okruhu! Paris Hilton možná přijede do Brna

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že svět MotoGP přitahuje peníze, krásné ženy a luxus, to není žádné překvapení. Že zlákal i jednu z nejbohatších žen světa Paris Hiltonovou, to už lehce nečekané bylo. A že se slavné dědičce, o jejíchž schopnostech se veřejně pochybuje, navíc na okruzích i daří, to už je menším šokem letošní sezony. Jezdec jejího „růžového“ VIP týmu bojuje o titul ve třídě do 125 ccm.



Barva: růžová. Finanční zdroje: nedozírné. Zkušenosti šéfky s výrobou: nulové. Tahle kombinace, pro většinu podniků smrtelná, zabrala v případě Paris Hiltonové a jejího vstupu do světa motocyklů.

Ještě vloni v prosinci, když svůj záměr poprvé prezentovala před novináři, vypadala pouze jako rozmazlená pipka, kupující z nudy další hračky. V současnosti je jeden jezdec její stáje na třetím a druhý na devátém místě pořadí MS třídy do 125 ccm.

„A já jsem nadšená. Mám skutečný tým. Jsem nesmírně hrdá,“ vykřikuje Hiltonová do světa. Tým se jmenuje Pev-Bluseus-SMX-Paris Hilton a Američanka se podle smlouvy zavázala, že ho bude nejen financovat, ale osobně se zúčastní i pěti závodů.

Maverick Vinales, 16letý Španěl, dělá její značce parádní reklamu. Jeden z největších talentů v šampionátu už letos vyhrál dvě Grand Prix, jednou dojel druhý a dvakrát třetí. Právě on se pere o celkový titul. Ten, za který Hiltonová slíbila mejdan, na který nikdo nezapomene.

Vinalesovi asi nevadí ani to, že závodí v růžové přilbě. Za zhruba 13 milionů korun, což je podle odborníků vklad slavné dědičky do týmu, se dá překousnout leccos.

V jeho případě měla Hiltonová skutečně kliku jako hrom. Vinales je loňským mistrem Evropy stopětadvacítek a angažoval ho Ricard Jove. Ten Jove, co kdysi objevil i Scotta Reddinga, historicky nejmladšího vítěze závodu Grand Prix. Kontroverzní Hiltonové se vyplatilo spolehnout se na práci odborníků a raději svojí tváří pouze zajišťovat publicitu.

Ta napřed vzbuzovala úsměv, když Hiltonová vyprávěla, že z motorek zná pouze svůj růžový skútr a její maximální rychlost je 70 km v hodině. Když Vinales dojel v Le Mans pro svoje premiérové prvenství, slavila to v populární talk show Jaye Lena v Americe tak, že do ní dojela na motorce.

„Motorky jsou jako já. Jsou sexy a jsou vášnivé,“ prohlásila mimo jiné.

Svému teenagerskému klenotu už nedávno držela slunečník na startovním roštu. Ukáže se v takové roli i v neděli v Brně?

Další celebrity v MotoGP

CLARENCE SEEDORF Fotbalista AC Milán spoluvlastnil tým ve třídě do 125 ccm, za který jezdil Lukáš Pešek, a pohyboval se s ním v roce 2008 na špici

ANTONIO BANDERAS Španělský herec krátce vlastnil tým ve třídě Moto2, letos už v něm nefiguruje

MICHAEL JORDAN Slavný basketbalista jezdil na závody jako fanoušek, přál si vlastnit tým ve třídě MotoGP, ale promotér mu nevyhověl.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud