11. listopadu 2011 • 13:34

Dobrá sezona, prohlásil Abraham. Jen fyzička byla špatná

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový jezdec Karel Abraham věří, že v právě skončené sezoně dokázal, že patří do prestižní třídy MotoGP. Rok považuje za úspěšný, byť ví, že měl na víc. I proto, že jeho motocykl Ducati měl občas menší nedostatky zejména při změnách počasí s nastavením předního kola. V minulých dnech už testoval nový silnější stroj a věří, že v příští sezoně se dostane i do boje o stupně vítězů.



V závěrečném závodu ve Valencii se Abraham dostal až na čtvrtou pozici a už byl jen kousek od pódia, ale upadl a skončil osmý. "To byl skvělý závod, hodně mě bavil. I v Jerezu to byl dobrý výsledek, ale zase s pádem," upozornil na sedmou pozici v druhém závodu roku. "Takže vím, že na to mám. Byla to letos dobrá sezona," prohlásil jezdec týmu Cardion AB Motoracing na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Často slýchá, že kdyby jezdil na lepší motorce, třeba na hondě, mohl by mít daleko lepší výsledky. "Je pravda, že proti ostatním motorkám měla Honda trochu náskok, nicméně Ducati mi sedí a jezdilo se mi na ní dobře. Nelze říct, jestli bych byl lepší na Hondě, to bych to musel zkusit, třeba by mi to do ruky vůbec nesedlo," prohlásil.

Český jezdec ví, kde má nedostatky. Potřebuje zlepšit fyzickou kondici a také načasování při brzdění. Chce ukázat, že by mohl patřit do továrního týmu Ducati. "Uvidíme, jestli za pár let vůbec tovární týmy budou. Připravují se nějaké změny, ale když Kája zlepší to brzdění, bude hodně rychlý," prohlásil závodníkův otec a šéf týmu Karel Abraham starší.

Jednadvacetiletý jezdec už se těší na příští sezonu, v níž bude jezdit s litrovým motocyklem, který testoval v tomto týdnu ve Valencii. "Není to až tak velký rozdíl, jak jsem si myslel, ale určitě to bylo hodně náročné. Víc ukážou další testy a pak hlavně závody," uvedl.

V prvním dnu testů se mu moc nedařilo, druhý den už byl lepší téměř o sekundu a v konkurenci 15 soupeřů obsadil sedmé místo. "Motorka se musí ještě dopilovat, ale překvapilo mě to. Myslel jsem si, že to bude těžší na ní jet. Maximální rychlosti budou vyšší, také lépe zrychluje. Je lepší také převodovka, řazení je kratší a lehčí," popisoval.

Po náročném roce má před sebou trochu volnější období, přesto nebude mít moc času. Chce dodělat školu, musí absolvovat plno akcí pro sponzory a také chce pracovat na fyzičce. "Byla špatná, v Mugellu jsem úplně odumřel. I když se to zlepšilo, tak na tom musím makat. Nemůžu to podcenit," uvedl. Chodí proto na squash, spinning a do posilovny. "Ale určitě si chci odpočinout. Když to půjde, tak se budu flákat," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud