29. března 2013 • 10:57

VIDEO: Abraham proti Peškovi. Už za pár dní startuje MotoGP

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to jedinečný ročník. První v historii, kdy v něm vystoupí hned dva Češi. Už příští týden začne GP Kataru nová sezona MotoGP, kde mistrovský titul obhajuje Jorge Lorenzo. A už se nabízí řada otázek. Jak moc bude chybět Casey Stoner? Jak uspěje Valentino Rossi po návratu do Yamahy? A hlavně, jak si povede Karel Abraham s Lukášem Peškem na motocyklech CRT?



Přípravy vrcholí, už příští týden se jede na tvrdo. Souboje loket na loket v rychlosti přesahující tři stě kilometrů v hodině.

A letos poprvé v historii, kdy proti sobě přímo v MotoGP vyjede Čech proti Čechovi. Karel Abraham s ART a Lukáš Pešek se Suterem od týmu IodaRacing.

„Když pojedeme proti sobě na lokty, patří to k tomu. Chci být před ním,“ jasně avizuje Abraham v rozhovoru pro páteční Sport.

O pódiová umístění budou bojovat těžko, přesto se jejich souboje upřesní na ně samotné a také na post toho nejlepšího v kategorii CRT, kterou od letoška zastupují (oproti továrním prototypům kombinují rám s motorem postaveným na základech produkčního stroje).

„Na rovince ti kluci jezdí asi o deset kilometrů rychleji, což hodně velký rozdíl,“ srovnává Abraham CRT oproti MotoGP prototypům.

A další taháky? Poprvé po delší době bude chybět dvojnásobný šampion Casey Stoner. Dani Pedrosa z Hondy bude chtít prolomit už osmileté čekání na titul. Po jeho obhajobě bude pro změnu prahnout Jorge Lorenzo.

A také se dá očekávat velký comeback sedminásobného šampiona (v MotoGP) Valentina Rossiho, který po dvouletém trápení v Ducati přešel opět k Yamaze.

Show začíná už příští týden v Kataru.

VIDEO: Podívejte se na sestřih toho nejlepšího z minulé sezony.

Rozhovor s Karlem Abrahamem čtěte v pátečním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud