28. února 2009 • 09:16

Smrž odstartuje z první řady

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklista Jakub Smrž odstartuje do úvodního závodu mistrovství světa superbiků v Austrálii z první řady. Pětadvacetiletý jezdec dnes na okruhu Phillip Island obsadil v kvalifikaci čtvrté místo.



Pole position si zajistil americký nováček v seriálu Ben Spies.Smrž zahájil sezonu velkolepě a v pátek dokonce vyhrál úvodní část kvalifikace. V dnešní druhé části obsadil třetí místo a hladce prošel do takzvaného superpole, v němž nejlepší jezdci bojují o umístění na startu.

Vedle Spiese nestačil Smrž už jen na italskou legendu Maxe Biaggiho a Brita Jonathana Reu, za nímž zaostal jen o čtyři tisíciny sekundy."Pro nás je to vynikající začátek sezony, protože jsme tu na rozdíl od jiných týmů netestovali.

Ráno jsme měli s motorkou menší problémy, ale v superpole už to šlo lépe," uvedl na oficiálním webu šampionátu český závodník, kterého těší, že se svou ducati porazil i tovární jezdce této italské značky. "Ale sezona teprve začíná a to nejdůležitější bude zajet dobře v závodech," dodal pětadvacetiletý Smrž.

Kvalifikace na úvodní závod mistrovství světa superbiků v Austrálii na okruhu Phillip Island:

1. Spies (USA/Yamaha) 1:31,069,
2. Biaggi (It./Aprilia) 1:31,402,
3. Rea (Brit./Honda) 1:31,596,
4. Smrž (ČR/Ducati) 1:31,600.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud