27. května 2009 • 11:32

Pešek: Se sezonou jsem zatím spokojený

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná až nad očekávání dobře si zatím v letošní sezoně vede český motocyklový reprezentant Lukáš Pešek. Třiadvacetiletý pilot je sice v průběžném pořadí MS třídy do 250 ccm až dvanáctý, ale od pátého Itala Raffaela de Rosiho jej dělí jen sedm bodů.



I díky tomu, že ze čtyř odjetých závodů byl dvakrát sedmý a i ve zbývajících startech bodoval.

"V téhle chvíli jsem sám se sebou spokojený, je to pozitivní. Startovní pole je vyrovnané, což vidí všichni, kteří závody sledují. Chtěl bych stabilně bojovat do desátého místa a to se mi víceméně daří," uvedl Pešek na dnešní tiskové konferenci.

Pražský rodák absolvuje ve dvěstěpadesátkách druhou sezonu a pokrok je prý znát. "Cítím, že je to lepší než loni, ale pořád to není ono," řekl člen Auto Kelly - CP Grand Prix Racing týmu.

Kdy bude vše ideální, to momentálně netuší. "Kdybych věděl, kdy to bude dobré, tak to řeknu. Člověk se učí celý život a někdy mu to sedne, jindy ne. Fanoušci jsou snad spokojeni už teď. Nikdo nečekal, že se tam budu motat vepředu už teď. Ať vydrží," pousmál se Pešek.

Třída do 250 ccm je oproti minulosti opravdu extrémně vyrovnaná. Doposud bodovalo čtyřiadvacet jezdců, každý závod vyhrál někdo jiný a nikdo se nedokázal pokaždé probojovat na stupně vítězů. Podle Peška je za vyrovnaností kvalita startovního pole.

Lukáš Pešek Lukáš PešekFoto ČTK


"Je tam spousta zvučných jmen, jezdců, kteří už získali titul mistra světa. Přibylo továrních motorek, kterých je teď dvanáct třináct. Navíc každý jezdec, který je tam druhý rok, zúročuje svoje zkušenosti," uvedl český reprezentant. Současná situace mu ale vyhovuje. "Je to super. Jen takhle se to člověk naučí, když má kolem sebe velkou konkurenci. Je to náročné, ale dobré," podotkl Pešek.

Vítěz dvou Velkých cen zatím se soupeři zdatně bojuje i přesto, že nemá k dispozici elitní stroj, ale jezdí na polotovární aprilii. "Snažím se na to nemyslet. Určitě je to ale cítit hlavně na rovinkách. Rozdíl je v akceleraci a maximální rychlosti," řekl Pešek.

V této sezoně se mu zatím daří starty. Vždy se o několik míst dokáže posunout, naposledy v Le Mans byl po startu dokonce chvíli i druhý. "Starty mi zatím vycházejí, to je pravda. První kola ale nejsou taková, jak bych si představoval. Musíme na tom ještě zapracovat," uvedl Pešek. Problém vidí v tom, že si stále nedokáže ideálně nastavit motocykl. "Abych si s ním mohl pak hrát. Když mě předjede jeden, rozhodí mě to a využije to i další," přiznal.

Světový šampionát pokračuje již o tomto víkendu v italském Mugellu. Tamní okruh má Pešek hodně rád. "Je pěkný a vyhovuje mi za deště i za slunce," řekl jezdec, kterému se tam i vcelku daří. V roce 2006 byl v Mugellu ve stopětadvacítkách třetí, poté sice dvakrát nedojel, ale loni až do pádu bojoval v čelní skupině o umístění na stupních vítězů. "Byl bych ale rád, kdyby si lidi nemysleli, že to bude letos stejné a znovu budu bojovat o třetí místo. Opět to bude boj a já se budu snažit," dodal Pešek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud