15. srpna 2010 • 19:17

Potvrzeno. Rossi přestupuje od Yamahy k Ducati

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný italský motocyklový jezdec Valentino Rossi odejde po skončení sezony po sedmi letech z Yamahy. Devítinásobný mistr světa bude od příštího roku jezdit za tým Ducati, s nímž podepsal dvouletou smlouvu.



"Přišla doba na nové výzvy. Má práce v Yamaze je u konce," uvedl jednatřicetiletý Rossi v tiskovém prohlášení, které Yamaha zveřejnila několik hodin po skončení Velké ceny České republiky v Brně.


Rodák z Urbina, jenž je se 104 výhrami v mistrovství světa druhým nejúspěšnějším jezdcem historie, opustí Yamahu po sedmi letech, během nichž z průměrné stáje udělal tým bojující o tituly. Během působení v Yamaze se stal čtyřikrát mistrem světa a navázal na tři prvenství, která získal s jiným japonským motocyklem Honda.

Jeho šance na rozloučení s Yamahou ziskem titulu jsou letos prakticky nulové, neboť kvůli zranění z Velké ceny Itálie vynechal čtyři Velké ceny, navíc sezoně suverénně vládne jeho týmový kolega Jorge Lorenzo ze Španělska.

Rossi, jenž pojede v příští sezoně na stroji stejné značky jako český nováček Karel Abraham, se po přestupu k Ducati vrátí po 12 letech k italskému výrobci. Své první dva tituly ve třídách do 125 ccm a 250 ccm získal populární "Doktor" na aprilii.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud