20. prosince 2010 • 15:15

Pešek zase nemá tým, v Kataru se nedohodl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek definitivně přišel o avizované místo v katarském týmu QMMF Racing, v jehož barvách se měl v příští sezoně představit v mistrovství světa ve třídě Moto2. Zástupci jeho hlavního sponzora se nedohodli s představiteli týmu na podmínkách smlouvy. Peškovi tak v současnosti hledá jeho italský manažer Davide Brivio nové angažmá.



"Přesný důvod, proč k dohodě nedošlo a co bylo za problém, nevím. Česká pojišťovna se s Katarem nedohodla," řekl Pešek ČTK.

Informace o tom, že pětadvacetiletý český závodník za QMMF Racing nepojede, se objevily již začátkem prosince. Nyní je rozchod definitivní. Katarský tým už na jeho místo angažoval Ricarda Cardúse ze Španělska.

Pešek, vítěz dvou Velkých cen ve třídě do 125 ccm z roku 2007, tak přišel o vysněné místo. Katarský tým je totiž oficiálním zástupcem tamní motocyklové federace. Budoucnost českého jezdce je nyní nejistá.

"Co bude dále? Nevím. Je možné, že nepojedu vůbec. Je konec roku a místa v týmech už jsou plná," uvedl Pešek, jehož další angažmá má v rukou manažer Brivio. "Samozřejmě že je to blbá situace a není mi z toho dobře," dodal Pešek, jenž letos přišel o místo v týmu Matteoni Racing a nepovedenou sezonu nedokončil.

V týmu QMMF Racing bude i přes nedohodu o Peškově angažmá působit jeho dosavadní jezdecký trenér Miloš Číhák. "Já v projektu Katar pokračuju, společně s dvěma českými mechaniky. Budu mít na starosti technickou stránku týmu," řekl Čihák ČTK.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud