28. května 2012 • 05:00

Tragédie na Rallye Český Krumlov: Navigátora zabil náraz do kostela

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náraz do zdi kostela se mu stal osudným. Aleš Zimolka (†49), rockový bubeník a navigátor pilota Petra Pelecha, podlehl v sobotu večer následkům zranění, které utrpěl několik hodin před tím na trati Rallye Český Krumlov



Foto 

Jela se dvanáctá rychlostní zkouška čtvrtého podniku českého mezinárodního mistrovství. Honda Civic Type-R s posádkou Pelech–Zimolka se blížila do Cetvin – osady u hranic s Rakouskem, která má všeho všudy čtyři domy.

Jedním z nich je i kostel. Co se stalo, není zcela jasné, ale podle všeho devětatřicetiletý Pelech nezvládl řízení a čelně naboural právě do zdi kostela Panny Marie.

Podle fanoušků mohl jet rychlostí kolem 70 km/h a krátce po havárii se vůbec nezdálo, že by mohla mít tak fatální důsledky.

Auto i podle jezdců, kteří poté kolem nehody projížděli, nebylo na první pohled tolik poničené a Petr Pelech údajně posílal svého bratra Pavla, který startoval chvíli za ním, ať jede dál.

Posádka byla nakonec letecky přepravena do nemocnice v Českých Budějovicích, kde vyšetření prokázalo u Zimolky vnitřní zranění. Život navigátorovi mohla zachránit jen operace.V noci však vyhasly všechny naděje.

„S hlubokým zármutkem vám musíme oznámit, že ve večerních hodinách po skončení 40. Rallye Český Krumlov zemřel na následky havárie Aleš Zimolka. Po převozu do nemocnice Aleš po několika hodinách svůj boj o život bohužel prohrál,“ uvedl na stránkách rallye její ředitel Jindřich Kunc.

V domácím šampionátu jde o druhou havárii se smrtelnými následky za posledních třináct měsíců. Vloni v dubnu zahynul při Rallye Šumava pilot Jiří Skoupil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud