Ivo Pospíšil
25. dubna 2013 • 11:50

Český útok na Azorech. O triumf v rally se zapojí Kopecký i Černý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Kopecký, Antonín Tlusťák, Jan Černý či Jaroslav Orsák. Hned čtyři zástupce bude mít Česko na Rally Azorské ostrovy, která se koná od čtvrtka do neděle a spadá do seriálu podniků Mistrovství Evropy. „Nebude to jednoduché,“ říká lídr ME Jan Kopecký.  To Jan Černý zase týden po Šumava Rally přesedne z dvojkolky (Peugeota 208 R2) na silnější Škodu Fabii S2000.



Nepříjemné oceánské počasí, zrádné tratě, a silná konkurence. To vše čeká na čtveřici českých pilotů v Rally Azory, které spadají do šampionátu mistrovství Evropy.

Hlavní favorit? Jan Kopecký, který zatím průběžné mistrovství vede a v prologu skončil druhý za krajanem Jaroslavem Orsákem. Kopecký dosud na Azorech nevyhrál. Ze čtyř účastí zde byl nejlépe druhý v roce 2009.

„Tato soutěž určitě patří k těm nejtěžším, ale také nejkrásnějším. Rychlostní zkouška kolem zatopeného vulkánu je jednou z nejhezčích, kterou jsem kdy jel,“ říká pilot týmu Škoda Motorsport, který i letos vyhrál první dva podniky.

„Chceme navázat na naše dobré výkony a zajet co nejlepší výsledek i na Azorech,“ vzkázal.

Vedle něho a Jaroslava Orsáka, se zde představí i Antonín Tlusťák a Jan Černý, který ještě minulý týden závodil na Rally Šumava za volantem Peugeotu 208 R2. Nyní ale pojede ve Škodě Fabii S2000.

Na podniku nakonec nebude chybět ani bývalý pilot F1 Robert Kubica.

VIDEO: Jan Černý za volantem Fabie

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud