Ivo Pospíšil
2. května 2013 • 12:45

Seb proti Sebovi. V Rally Argentina se střetne Loeb s Ogierem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Seb versus Seb. Na jedné straně král posledních let v rally, na druhé ten, kdo ho chce nahradit. Argentinská rally, která ve čtvrtek startuje první etapou, se mění v souboj devítinásobného mistra WRC Sébastiena Loeba a ambiciózního lídra průběžného pořadí šampionátu Sébastiena Ogiera. Zapomeňte, že ti dva jsou krajané – oni na to ve vzájemném souboji brát ohledy určitě nebudou.



Respektují se, ale úplně vřelé vztahy mezi sebou zrovna nemají. Sébastien Loeb a Sébastien Ogier jsou ti, kteří jsou považováni za největší rivaly současného mistrovství světa v rally.

A když se mohou střetnout proti sobě, jen lépe. Tak jako v Argentinské rally.

„Porazit Loeba není pro náš tým prioritní,“ říká sice šéf týmu Volkswagenu Jost Capito, ale jedním dechem připouští: „Pro Seba to ale asi priorita je.“

Zřejmě proto, že jejich vzájemný souboj je vnímán jako střet krále, který vládl posledních devět let po sobě a toho, jenž ho má nahradit. „Ogier je ale naštěstí dost chytrý na to, aby nezahodil nadějný výsledek jen kvůli souboji s Loebem. Je dost zkušený na to, aby danou situaci vyhodnotil,“ míní Capito.

VIDEO | Souboj Loeb vs. Ogier v Monte Carlu

Loeb totiž již před sezonou avizoval, že se hodlá více soustředit na závody na okruzích a do boje o desátý titul nezasáhne. Ve WRC se zúčastní jen vybraných podniků.

Jeho skóre s Ogierem? 1:1. V Monte Carlu vyhrál on, Švédskou rally pak zase jeho soupeř. Stejně tak Ogier vládl i v Mexiku a Portugalsku, tam ovšem už Loeb nestartoval.

VIDEO | Loeb vs. Ogier ve Švédsku

„Nevím, jak se budu cítit na prvních zkouškách v Argentině. Člověk může o tempo přijít velmi rychle, a proto jsem raději v tipování svých nadějí velmi opatrný,“ varuje tedy Loeb.

„Od rally jsem se docela odklonil a nyní se soustředím na budoucnost. Nejsem tak dobře připravený jako Mikko, Dani či ostatní jezdci,“ vzkázal.

Na to však Ogier nebude brát ohled. „Nebudu mu říkat, aby ubral. Může si vybrat, co chce dát v sázku. Ví dobře, že bojuje za svůj titul, stejně tak jako za náš,“ říká navíc jeho šéf Capito.

A když dostal naposledy otázku, zda má Ogier na to, aby Loeba v Argentině porazil, jeho odpověď byla sice krátká, zato jasná: „Ano!“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud