Martin Tomaides
2. června 2019 • 00:07

Divoch Kopecký! Oslnil Portugalsko jízdou s otevřenou kapotou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PORTUGALSKA | Sobota byla nejtěžším dnem Portugalské rallye a český závodník Jan Kopecký si ji se Škodou Fabia R5 ještě trochu přiostřil. Zkušený pilot si zapomněl zavřít kapotu, a ta se mu při jízdě otevřela. Všechno ale dopadlo nadmíru dobře a celkově Kopecký drží při své letošní premiéře deváté místo. Lídrem kategorie WRC je estonský pilot Ott Tänak.



Kopecký, který v minulém ročníku ovládl kategorii WRC2, měl pěknou kliku a na poslední rychlostní zkoušce se musel dostat z hodně nepříjemné šlamastyky a ukázat veškeré aspekty svého řidičského umění. Co se stalo sám po dojezdu do cíle popsal.

„Zapomněl jsem zavřít kapotu a otevřela se. Málem jsme šli přes střechu, když jsem netrefil brzdný bod, ale naštěstí to dopadlo dobře. Měli jsme velké štěstí," řekl Kopecký, který v kategorii WRC2 PRO drží druhé místo za parťákem Kallem Rovanperäm a celkove je na deváté pozici.

Závod před závěrečnými nedělními rychlostními zkouškami stále vede s náskokem 4,3 sekundy Tänak, před týmovým kolegou z Toyoty Krisem Meekem. Kdyby v závěrečné erzetě neudělal hodiny, mohl být náskok ještě větší. Přiblížil se k němu i Belgičan Thierry Neuville ve voze Hyundai, který ztrácí na třetím místě jen 9,2 sekundy. Čtvrtý je s odstupem 21 sekund francouzský mistr světa Sébastien Ogier.

Hůře dopadl třetí jezdec Toyoty Jari-Matti Latvala. Finský pilot musel kvůli technickým potížím odstoupit v závěru etapy z druhého místa.

Výsledky:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:47:23,1, 2. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -4,3, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -9,2, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -21,0, 5. Lappi, Ferm (Fin./Citroen C3) -1:37,5, 6. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -2:02,7, ...9. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia) -9:35,3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud