26. října 2008 • 13:36

Semerád si vybojoval starty v MS

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý automobilový jezdec Martin Semerád uspěl v evropském kole projektu "Pirelli Stars Drivers - shoot out" a vybojoval si tak právo startu v šesti podnicích MS v automobilových soutěžích v příští sezoně.



Projekt výrobce pneumatik a Mezinárodní automobilové federace FIA má za cíl vyhledávat mladé talenty mezi automobilovými závodníky a dát jim šanci prokázat svůj talent v MS. V tom budou startovat s produkčním vozem nebo s vozem kategorie S2000.

Zástupci devatenácti zemí se utkali v rakouském Freistadtu, kde dokazovali své dovednosti na šotolinové i asfaltové trati. Porota, kterou tvořili představitelé hlavního partnera akce společnosti Pirelli, zástupci FIA a špičkoví soutěžní jezdci v čele s exmistrem světa Walterem Röhrlem, hodnotila rovněž jejich schopnost komunikovat s médii v anglickém jazyce. Dosažené časy na měřených úsecích přitom nebyly hlavním kritériem.

"Když zaznělo, že zvítězilo Finsko a Česká republika, nemohl jsem tomu uvěřit. Bylo to naprosto nečekané a zapůsobilo to jako šok. Ještě po první části soutěže na šotolinovém povrchu jsem si docela věřil a doufal, že bychom mohli uspět, ale pak jsem na asfaltové části udělal několik chyb a přestal doufat v úspěch. Je to jako sen," uvedl Semerád v tiskové zprávě.

Společně se Semerádem v projektu uspěl Fin Jarkko Nikara. Oba by se v příštím roce měli představit v soutěžích MS v Portugalsku, Itálii, Řecku, Finsku, Španělsku a Velké Británii.

Články odjinud


Články odjinud