1. října 2010 • 18:53

Loeb na Francouzské rallye míří za titulem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí favorit Sébastien Loeb míří na Francouzské rallye za jubilejním 60. vítězstvím v mistrovství světa, jež by mu zároveň zajistilo sedmý titul za sebou.



Jednička Citroënu vede po dnešní první etapě o 22,7 sekundy před španělským týmovým kolegou Danim Sordem.Šestatřicetiletý Loeb vyhrál na asfaltu v rodném Alsasku první čtyři erzety a díky celkem pěti vyhraným testům z osmi si zajistil relativně pohodlné vedení.

Podle očekávání se citroënům ve Francii daří, třetí je s třísekundovou ztrátou za Sordem další domácí jezdec Sébastien Ogier z juniorského týmu Citroënu."Byl to dobrý den, ale konec této rychlostní zkoušky byl opravdu náročný. Jsem rád, že už mám dnešek za sebou," citoval Loeba server autosport.cz.

S útokem na titul v kategorii S-WRC se může prakticky rozloučit jediný český zástupce Martin Prokop. Úřadující juniorský mistr světa, jenž by musel k udržení naděje ve Francii vyhrát, nabral kvůli technickým problémům svého Fordu Fiesta velkou ztrátu a v S-WRC je šestý.

"Jsem úplně vyřízený, jeli jsme mnoho zkoušek bez posilovače. Obávám se, že dneska jsme prohráli šampionát," řekl Prokop, jenž za vedoucím Norem Eyvindem Brynildsenem na fabii zaostává o šest a půl minuty.Rallye pokračuje osmi erzetami v sobotu a vyvrcholí nedělními čtyřmi vložkami, přičemž dvakrát se pojede v Loebově rodném Haguenau.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud