22. února 2011 • 19:59

Kubica začal po těžké nehodě s rehabilitací

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský pilot formule 1 Robert Kubica začal s rehabilitací po těžké nehodě v rallye, po které málem přišel o ruku. Podle ošetřujícího lékaře je jezdec stáje Lotus Renault v dobré psychické pohodě.



"Je na tom dobře vzhledem k tomu, co má za sebou. Dobrá zpráva je, že po všech těch operacích nenastaly žádné komplikace," uvedl dnes Mario Igor Rossello, který Kubicu operoval.

"Už začal s opatrným procvičováním ruky a lehkým ohýbáním prstů," dodal.Šestadvacetiletý pilot absolvoval tři zákroky. Nejprve mu lékaři museli zachránit před amputací pravou ruku, napravovali mu také rameno a nohu a naposledy loket.

Minulý týden už mohl Kubica opustit jednotku intenzivní péče.Rossello uvedl, že vítěz Velké ceny Kanady z roku 2008 může lehce pohybovat prsty na zraněné ruce, do které už se mu částečně vrátil cit.

"Hlavní je, že se neobjevily žádné známky infekce. Už nemá žádné bolesti. Očividně se nemůže dočkat, až se bude moci pustit do rehabilitace naplno," řekl Rossello s tím, že Kubica zůstane v nemocnici v Pietra Ligure u Janova ještě pár týdnů.

"Budeme dál sledovat jeho stav, protože pořád nepominula hrozba infekce a další komplikace," prohlásil lékař. Kubicovo místo v Renaltu prozatím zaujal Němec Nick Heidfeld, jeho bývalý kolega z týmu BMW Sauber.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud