29. dubna 2011 • 16:01

Abraham obsadil v tréninku na GP Portugalska sedmé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklista Karel Abraham má za sebou slibný start do třetího závodu sezony mistrovství světa Velké ceny Portugalska. V dnešních trénincích se na okruhu v Estorilu blýskl sedmým místem.



První trénink přitom jednadvacetiletému Abrahamovi nevyšel a obsadil předposlední 16. místo se ztrátou 2,4 vteřiny na Marka Simoncelliho z Itálie. Horší byl jen Španěl Álvaro Bautista, který se k závodění vrátil po měsíc a půl dlouhé pauze, zaviněné zlomeninou stehenní kosti v kvalifikaci na úvodní závod sezony v Kataru. Kvůli ní zmeškal následující Velkou cenu Španělska.

V druhém tréninku ale český jezdec zrychlil a dojel si pro sedmé místo se ztrátou osmi desetin sekundy na Simoncelliho. "Jsem naprosto spokojený. Pracovali jsme především na nastavení podvozku a zaměřili jsme se také na elektroniku," uvedl Abraham na týmovém webu. "Během zítřejšího tréninku se pokusíme ještě vylepšit nastavení a uvidíme, jak se nám bude dařit v kvalifikaci," dodal.

Jakub Kornfeil v kubatuře do 125 ccm dojel v prvním tréninku na 16. místě s čtyřvteřinovou ztrátou na prvního Nicoláse Terola. V druhém pak obsadil 13. pozici s mankem necelých tři sekund, první byl opět španělský lídr průběžného pořadí šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud