26. října 2011 • 16:39

Předtucha Simoncelliho otce: Cítil jsem, že je něco špatně, syn chtěl domů

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovská tragédie otřásla světem motoristického sportu. Při GP Malajsie zahynul po nešťastné nehodě italský jezdec Marco Simoncelli. Po jeho smrti se vyrojila řada spekulací o možném pochybení organizátorů.



To však otec Simoncelliho odmítá. "Záchranáři dělali, co mohli. Marco byl mrtvý okamžitě po nárazu," říká nešťastný táta italského jezdce.

Vlnu diskusí mezi fanoušky vyvolalo především video, na kterém je vidět, jak záchranáři, kteří odnášejí těžce zraněného jezdce, i se svým břemenem  uklouznou.

"Byl jsem od nehody asi 10 metrů, ti lidé nic nezavinili," hájí práci  záchranářů Simoncelli senior. Sám otec italského jezdce pomáhal svého syna nakládat do sanitky.

"Když jsem se dostal k Markovi, tak jsem ho chytil za ruku, abych mu dodal odvahu, ale v tu chvíli již nebyl mezi živými," popisuje děsivé chvíle otec zesnulého závodníka, který je zároveň členem týmu Honda Gresini, za který Simoncelli závodil.

"Marka mohlo zabít i to, že je obrovský bojovník. Do poslední chvíle se držel motorky, chtěl vyhrát, kdyby se pustil, možná by žil," pokračuje zdrcený otec.

Stejně jako celá řada jiných sportovců měl Simoncelli před závodem rituál, který mu měl při závodech pomoci. "Vždy jsem si před startem potřásli rukou a objali se. Stejně tomu bylo i v neděli, ale tentokrát jsem cítil, že je něco špatně. Můj syn mi řekl, že se cítí unavený a chce domů," stěží zadržuje slzy Simoncelli starší.

Celou nedělní tragédii podtrhuje fakt, že Simoncelliho po pádu přejel jeho velký kamarád Rossi, který se také zúčastní zítřejšího pohřbu.

"Až skončí pohřeb, budeme úplně sami, to je hrozné. Říká se, že Bůh si k sobě bere ty nejlepší, snad to tak je," uzavírá tragickou událost Simoncelli senior.

Italští fanoušci se loučí se zesnulým jezdcem Marcem Simoncellim
Italští fanoušci se loučí se zesnulým jezdcem Marcem Simoncellim

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud