17. dubna 2012 • 10:15

VIDEO: Rekord v Brně. 1 349 motocyklů na počest Simoncelliho

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně to byla upomínková akce na počest tragicky zesnulého Marca Simoncelliho. Nakonec se čeští motocyklisté Karel Abraham s Jakubem Kornfeilem podíleli o víkendu na rekordu, jaký kdy na Masarykově okruhu v Brně padl. Pozvali na trať k exhibiční jízdě až 1 349 motocyklů, čímž jedenadvacetkrát překonali maximální prostupnost dráhy.



Podobná akce se konala už na konci roku 2011. Uctít Marca Simoncelliho, který tragicky zahynul při GP Malajsie a zkusit vytvořit rekord v počtu motocyklů na dráze. Další víkendový pokus na Masarykově okruhu překonal očekávání.

„Myslím si, že ten výsledek je skvělý. Pro motorkáře je to jedna z prvních šancí, jak se po zimě potkat a Masarykův okruh je pro to ideálním místem,“ chválil si Karel Abraham, jediný český zástupce v MotoGP. Na setkání nechyběl ani Jakub Kornfeil z Moto 3.

Na trati se totiž projelo hned 1 349 motocyklů, které se rozprostřely po 5,4 kilometrů dlouhé trati a stanovily rekord dráhy.

„Chtěla bych všem poděkovat. Jsem ráda, že i přes ne zrovna ideální počasí dorazilo tolik lidí a nechyběli i motocyklisté ze zahraničí,“ dodala ředitelka okruhu Ivana Ulmanová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud