13. listopadu 2012 • 10:56

VIDEO: Úmyslně zavinil bouračku! Následoval šílený běh a rvačka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvrdé nárazy, zákeřné nápady, vyhrocené emoce. A pár facek k tomu. Tak vypadalo vyvrcholení automobilového závodu série NASCAR ve Phoenixu. Clint Bowyer nejdřív poslal do zdi Jeffa Gordona, ten si na něj počkal, zbrzdil ho a zavinil bouračku, která oba definitivně vyřadila. Po závodě následovala rvačka obou týmů a šílený běh rozlíceného Bowyera depem, když chtěl dát soupeři co proto.



V NASCAR se blíží konec sezony a nervy v boji o titul pracují na plno. Clint Bowyer měl ještě sedm kol před koncem závodu ve Pheonixu, předposledního podniku roku, dobrou naději na celkový titul. Bylo totiž jasné, že se dosavadní lídr Jimmie Johnson do cíle nedostane. Jenže pak se stalo několik věcí.

Sedm kol před koncem Bowyer poslal do zdi vůz soupeře Jeffa Gordona. Ti dva už mají za sebou několik konfliktů a Gordon se je tentokrát rozhodl vyřešit přímo na dráze.

Gordonovi sice ukázali černou vlajku, což byla výzva k opuštění trati. Pilot ale místo toho na dráze zůstal, počkal si, až kolem něj bude projíždět Bowyer a schválně do něj narazil. Výsledkem byla nehoda, která pro oba řidiče znamenala definitivní stop. V incidentu závod skončil také pro Joeyho Logana.

Tím ale akce teprve začínala. Když dorazil Gordon do boxů, jeden z členů Bowyerova týmu ho zezadu popadl a začala rozčílená strkanice, do které se zapojily dva tucty lidí z obou stájí.

Stále to ale nebylo všechno. Když Clint Boyer vylezl ze své toyoty s číslem 15, rozběhl se s šíleným výrazem wrestlingového zápasníka depem. Po půlminutovém sprintu, během kterého mu z cesty uskakovali mechanici, se dostal až ke kamionu, v němž se skrýval Gordon. Dovnitř se ale nedostal.

Celá záležitost je o to pikantnější, že rošťák Gordon není žádný nováček, ale legenda série NASCAR a její čtyřnásobný celkový vítěz. „Vypadáme jako banda retardů,“ zlobil se posléze Bowyer. „Je to fakt trapné. Je směšné, že se takhle chová čtyřnásobný šampion, kterého považuju za jednoho z nejlepších, který náš sport viděl.“

VIDEO: Úmyslná bouračka v NASCAR a následná rvačka


Americká série NASCAR je ale podobnými akčními scénami známá, a i proto má ve Spojených  státech druhou nejvyšší televizní sledovanost, hned po lize amerického fotbalu NFL. Robin Pemberton, viceprezident NASCAR pro soutěže, je však přesto případem zklamán.

„Je to ostuda,“ řekl Pemberton. „Když se bojuje o body, přináší to napětí a takové věci se stávají. Budeme s piloty dál mluvit a pracovat na tom.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud