26. dubna 2013 • 09:24

Porsche se vrací do Le Mans. Ambasadorkou je kráska Šarapovová

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plánují velký comeback, koketovali i s příchodem do F1, nakonec zvolili jinak. Automobilka Porsche se vrací do vrcholového motosportu, když plánuje od příštího roku vstoupit do prestižního vytrvalostního podniku 24 hodin Le Mans. A její představitelé věděli, jak upoutat pozornost hned na začátku. Jako ambasadorku zvolili půvabnou ruskou tenistku Marii Šarapovovou.



Porsche ve formuli 1? Nechybělo mnoho. Dokonce se i se jménem slavné společnosti stále čím dál tím více přetřásá další budoucnost australského pilota Red Bullu Marka Webbera.

Navíc se prý i zvažovalo, že by v příští éře šestiválcových motorů mohli být dodavatelé. Nakonec ale odvážná vize nezrealizovala. „Konečné rozhodnutí bylo logické. Formule 1 byla možností, ale není tu relevance k silnici,“ vysvětloval šéf vývoje Wolfgang Hatz.

„Navíc je tu hodně zájmu kolem politiky a pneumatik, místo motorů a šasi. Aerodynamika je sice neuvěřitelná, ale tak extrémní, že vůbec nemůže pomoci ve vývoji silničních vozů,“ míní.

Jaké tedy bylo rozhodnutí? Porsche se v budoucnosti vrátí do světa velkých a slavných závodů, ale jinou cestou. Přes 24 hodin Le Mans. A při prezentaci byla přítomná i nová ambasadorka značky, ruská tenistka Maria Šarapovová.

„Kdo by nechtěl mít za velvyslance tak půvabnou a úspěšnou hráčku?“ smál se i výkonný ředitel Matthias Müller. Samotná tenistka se později svěřila: "Neumím udržet tajemství. Ale tohle se mi podařilo uchovat v sobě tři měsíce," přiznala na Facebooku. Ambasadorkou by měla být minimálně tři roky.

VIDEO: Krásná žena a krásné vozy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud