Ivo Pospíšil
10. ledna 2014 • 11:01

Zmar a slzy. Motorkáři dramaticky shořela na Dakaru motorka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zasypával jí pískem, mával na kolemjedoucího, aby mu pomohl – všechno marné. Portugalský motocyklista Paulo Goncalves na letošním Rallye Dakar dozávodil a při svém hořkém konci ani neskrýval slzy. Jeho honda mu totiž před vlastními zraky shořela poté, co nevydržela tempo jeho jízdy a především drsné čtyřicetistupňové vedro.



I takhle krutý umí být Rallye Dakar. A dramatický. V jednu chvíli vedete celou etapu a za pár minut jen sledujete, jak vám motorka hoří a vy s tím nemůžete nic dělat.

Něco, co se v páté etapě stalo i portugalskému motocyklistovi Paulu Goncalvesovi.

VIDEO: Honda portuglaského závodníka nevydržela

„Když jsem ztratil své šance na boj o nejlepší příčky kvůli problémům v minulé maratonské etapě, chtěl jsem teď pomoci Joanu Barrdeovi. Navíc jsem měl dobrou rychlost, vedl jsem i celou etapu,“ vyprávěl Goncalves.

„V těch vysokých teplotách jsem ale najednou cítil, jak je motorka čím dál tím teplejší a najednou mi chytla plamenem. Seskočil jsem z ní a snažil jsem se uhasit oheň pískem, ale nešlo s tím bojovat, motorka mi totálně shořela,“

Paulo Goncalves nebojácně bojuje proti plamenům.Foto ČTK
uvedl.

A nepomohlo mu ani, když mával na kolem jedoucího soupeře, aby mu pomohl.

Pátá etapa vůbec patřila k dalším z mnoha extrémů letošního Rallye Dakar. Žádná vegetace a jen čtyřicetistupňové peklo. Však i pořadatelé ve svém popisku jízdy z Chilecita do Tucumanu napsali:

„Kromě všudypřítomného písku budou na této etapě závodníky trápit vysoké teploty. Ty mohou způsobovat technické problémy v podobě přehřívání jejich strojů.“

V případě Goncalvese se ta slova zcela naplnila. „Jsem hrozně zklamaný, protože celá ta práce, kterou jsem za rok udělal, přišla úplně na nic,“ dodal Portugalec, který naštěstí vyvázl nezraněný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud