Ivo Pospíšil
20. března 2015 • 09:26

Pilát je po operaci. Je mimo ohrožení života, říká kamarád

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spadl z výšky devíti metrů, při dopadu si těžce poranil hrudník a břicho a musel být transportován vrtulníkem do nemocnice – dobrá zpráva však je, že zdravotní stav Petra Piláta se zlepšuje. Jeden ze špičkových českých free style motocyklistů absolvoval ještě včera operaci, při níž se podařilo zastavit vnitřní krvácení a je tedy mimo ohrožení života.



Dnes měl skákat na Nights of jumps v polském Krakově. Jenže místo toho leží Petr Pilát na nemocničním lůžku. Po pádu při tréninku v Čerčanech totiž utržil středně těžká zranění břicha a hrudníku, kvůli nimž musel být transportován vrtulníkem do vinohradské nemocnice.

„Mluvil jsem s člověkem, co byl na místě, když se to stalo. Od něho vím, že si Petr chtěl ještě před odjezdem na zítřejší závody MS v Krakově lehce zatrénovat. Zranění se mu stalo při tréninku triku jménem Superman. Se silným otřesem mozku ho odvezli vrtulníkem do nemocnice, kde teď leží kvůli vnitřním zraněním na operačním sále,“ říkal ještě včera odpoledne jeho kolega Libor Podmol.

Pilát byl po pádu bleskově transportován do nemocnice.
Pilát byl po pádu bleskově transportován do nemocnice.

Večer se však s novými informacemi svěřil serveru FMX.cz další z českých free style motokrosářů Martin Koreň.

„Všichni se o něj bojíme. Petr je momentálně po operaci, podařilo se zastavit vnitřní krvácení, je stabilizovaný a mimo ohrožení života. Díky vážnému otřesu mozku přijdou v pátek na řadu další testy,“ uvedl Koreň.

Pilát patří k hvězdám českého free style motokrosu. Již v patnácti letech skočil back flip, coby nejmladší závodník v historii, přeskočil rovněž letící letadlo nebo na pražských Gladiator Games skákal s tehdejším primátorem Pavlem Bémem.

„Když jsem se o jeho zranění dozvěděl, hrozně jsem se lekl. Náš sport není žádná sranda. Zemřelo mi hodně kamarádů, takže když slyším, že se něco takového stane, tak ve mně zatrne. Je mi to fakt líto a doufám, že se z toho brzo dostane,“ dodal proto Podmol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud