Ivo Pospíšil
30. června 2015 • 19:34

Šampion Nani Roma v českém týmu? Prý si na to netroufá, usmál se Vrátný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl hostem při křtění knihy Mariana Chytky z letošního Rallye Dakar. A když si při té příležitosti vyměnil Nani Roma auto za kamion a zkusil vidět svět očima pilota trucku, hned za ním pilot týmu Bonver Dakar Project Tomáš Vrátný přišel s odvážnou nabídkou: „Nechceš za nás náhodou také jezdit?“ navrhl mu. Prozatím však odpověď dvojnásobného šampiona zněla: „Díky, ne.“



V Rallye Dakar je tenhle třiačtyřicetiletý Španěl pojmem. Vítěz jednoho z nejtěžších podniků světa za rok 2004 a 2014. Před jedenácti lety na motorce, vloni ve voze Mini.
A že by také na triumf zaútočil i v kamionu? Tomáš Vrátný z Bonver Dakar Projectu se o to pokusil. Stačilo, že se Nani Roma v České republice ukázal u příležitosti křtu knihy fotografa Mariana Chytky, Dakar is my lifestyle.

„S Nanim jsme se bavili o jeho plánech do dalších let. Navzájem jsme si na chvíli prohodili role, já si sedl do speciálu Mini a on do našeho kamionu Tatra. Když mi řekl, že už kamion před pár lety testoval, když absolvoval jízdu s de Rooyem, neváhal jsem ani vteřinu a nabídl jsem mu, jestli by nechtěl jet za náš tým,“ konstatoval Tomáš Vrátný.
Samozřejmě v lehké nadsázce. Ale co kdyby…

Podívejte se na video z návštěvy Naniho Romy:

I proto sám Roma uznal. „Velice si té nabídky vážím, ale cítím, že moje místo je v osobním autě. V tuto chvíli neplánuji, že bych změnil kategorii. Je mi 43 let, mám před sebou svůj jednadvacátý Dakar a chci jej vyhrát se speciálem Mini,“ usmál se.

Nebyl navíc sám, kdo na křest knihy Mariana Chytky dorazil, spolu s ním přijel i letošní šampion Rallye Dakar, polský čtyřkolkář Rafal Sonik. „S Marianem jsem si během let vybudoval velmi dobrý vztah. Několikrát jsem ho potkal uprostřed pouště a nechápal jsem, jak se tam mohl dostat,“ přiznal pak Roma. „Je to opravdový profesionál, který dělá skvělé fotografie,“ dodal.

Velkoformátové fotografie s dakarskou tématikou se pak vydražily za 227 000 korun, přičemž byla částka věnována Centru Paraple na podporu vozíčkářů s poškozením míchy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud