5. září 2008 • 18:31

Šestidenní vedou Francouzi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po předposlední etapě motocyklové Šestidenní v řeckém Serresu dál vedou ve Světové trofeji Francouzi, mezi juniory pak kraluje celek Itálie. Čeští reprezentanti jsou v obou soutěžích jedenáctí.



Jezdci dnes bojovali ve slunečné výhni, teploměr ukazoval 41 stupňů ve stínu. Etapa měřila 267 km, v obou kolech se měřily dva motokrosové úseky a jeden enduro test.

A právě ten dal jezdcům hodně do těla, trať pod vrcholem hory Lailias mezi stromy měřila 6,3 km a bylo třeba se na ní vypořádat se zrádnými kameny a všudypřítomným prachem.

Problémy měl i zatím nejlepší český jezdec Michal Kadleček, přesto jeho časy, až na první motokros, v němž měl pád, byly opět nejrychlejší. Také v absolutní klasifikaci si o dvě místa polepšil, ve třídě Enduro 3 zůstává čtrnáctý.

"Co jsem mohl, jsem dnes pokazil, hlavně na obou enduro testech to bylo špatné. Prostě každý den se nedaří, ale celkově jsem určitě spokojený, protože je to teprve má druhá Šestidenní.

Hlavně se už těším na sobotní motokros, popravdě řečeno se ho už nemohu dočkat od prvního dne. Snad si po dnešku spravím náladu. Jen mám strach ze startu, protože se bude startovat na asfaltu, podle toho, co jsem slyšel, systémem jako v silničních závodech, v řadách za sebou," uvedl Kadleček v tiskové zprávě.

V juniorech byl nejvýraznější oporou Milan Engel, ale ani on se nevyhnul problémům. Přesto český celek postoupil na jedenácté místo, když odpadli před ním jedoucí Chilané.

Reprezentanti Francie zůstali i po pátém dnu v čele Světové trofeje, ale jejich souboj s obhájci titulu Italy se znovu přiostřil. Výborně finišují Finové, kteří se probojovali na třetí místo, když za sebe o tři sekundy odsunuli celek USA.
Neoficiální pořadí po pátém dnu:

Trophy týmy: 1. Francie (Gaultier, Curvalle, Thain, Nambotin, Guillame, Deparrois) 13:39:48, 2. Itálie (Micheluz, Albergoni, Belometti, Dini, Mossini, Botturi) -1:21, 3. Finsko (Nikander, Mattila, Salonen, Salminen, Tarkkala, Tiainen) -8:00, 4. USA -8:03, 5. Španělsko -14:46, 6. Austrálie -19:42, ...11. Česko (M. Gottvald, Loukota, Horák, Rudolf, Kadleček) -1:12:53.

Junioři: 1. Itálie (Oldrati, Balleti, Gritti, Cominotto) 8:19:26, 2. Austrálie (Bewley, Braico, Hore, Lloyd) -10:17, 3. Francie (Lebrun, Joly, Fortunato, Bossi) -13:06, 4. Španělsko -17:23, 5. Finsko -20:47, 6. Německo -23:18, ...11. Česko (Engel, Sedláček, Hušek, Borák) -56:14.

Články odjinud


Články odjinud