29. dubna 2009 • 16:47

Corolla S2000 na Rally Lužické hory

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvního závodu domácího šampionátu ve sprintrally se o víkendu na Rally Lužické hory premiérově zúčastní také vůz Corolla S2000, s kterým pojede posádka Karel Macek, Aleš Pilný.



Dnes to oznámilo české zastoupení Toyoty, která se tak po letech vrací do domácích soutěžních závodů, jimž v devadesátých letech dominovala.Vůz, který byl postaven v Jihoafrické republice, přivezl do Čech právě Macek, jenž dříve startoval s Corollou WRC.

"Splnil se mi velký sen startovat na domácí soutěži s vozem specifikace S2000. Je to naprostá rarita ve startovním poli, neboť je v tuto chvíli jediným originálním exemplářem v Evropě," uvedl Macek.Představí se s ním však jen v šampionátu ve sprintrally.

"Bohužel auto bylo zakoupeno až příliš pozdě na zajištění kompletního finančního pokrytí startů v celé sezoně mistrovství České republiky," vysvětlil jezdec.

V devadesátých letech v soutěžích na českém území Toyota dominovala. Za volantem jejích vozů se vystřídala řada špičkových domácích jezdců včetně Milana Doláka nebo bratrů Vojtěchů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud