19. prosince 2009 • 13:30

Ochrnutý Šembera: Hurá, jedu domů!

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Zrehabilitoval, zabalil si věci, se všemi se rozloučil a vyrazil na cestu domů. Jezdec mistrovství světa silničních motocyklů Lukáš Šembera (17), který ochrnul koncem září od prsou dolů po pádu při exhibici pitbiků, včera opustil brány pražské motolské nemocnici a zamířil na svátky do Brna.



Konečně se zase vyspal ve své vlastní posteli a vrátil se do známého prostředí. Motocyklista Šembera se už nemohl dočkat okamžiku, kdy se po dlouhých třech měsících v nemocnici podívá domů.

S asistencí rodičů nastupuje do vozu...Foto Petr Merta


„Je to super. Těším se na celou rodinu a kamarády. Čeká mě spoustu lidí. Doufám, že budu mít chvilku klidu,“ smál se šťastný Lukáš po propuštění z nemocnice.

Nejprve se však dlouze loučil s celým zdravotním personálem a pacienty na pokojích. „Loučení proběhlo v pohodě. Dostal jsem diplom jako památku na pobyt v nemocnici,“ prozradil Šembera.

...a konečně se vydává na cestu domůFoto Petr Merta


Do nemocnice se ale po svátcích ještě na chvilku vrátí a pak 4. ledna odjede do rehabilitačního centra v Kladrubech. „Doktoři mi zakázali motorky,“ vtipkoval ochrnutý závodník.

Vzápětí dodává, že žádný zákaz od lékařů nedostal. „Oni vědí, že jsem rozumný a nechci dělat něco, čím bych si dosavadní léčbu pokazil,“ tvrdí Lukáš, který se těší na pohodovou vánoční atmosféru s rodinou.

Lukáš Šembera po dlouhých měsících opouští zdi nemocnice
Lukáš Šembera po dlouhých měsících opouští zdi nemocnice


„V pondělí pro Lukáše možná uspořádáme přivítací párty,“ plánuje otec Lukáše Jiří Šembera, který stále neví, jestli se jeho syn někdy postaví na nohy. „Teď je to všechno o čekání. Je spousta variant, co může být. Necháváme to otevřené. Uvidíme, co bude,“ řekl Šembera senior.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud