28. prosince 2009 • 21:23

MS superbiků v Brně nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závod mistrovství světa superbiků v Brně, který má v kalendáři vyhrazen termín 11. července příštího roku, se zřejmě neuskuteční. Dnes o tom informovala televize Nova, která se odvolala na zápis ze zasedání výkonného výboru Federace motocyklového sportu z 15. prosince. V tom je pouze stručně uvedeno, že se mistrovství světa superbiků 2010 v Brně nepojede.



"Důvodem jsou neúměrně zvýšené finanční požadavky vedení brněnského okruhu," řekl televizi prezident Autoklubu České republiky Roman Ječmínek. Naopak majoritní vlastník brněnského automotodromu Karel Abraham prohlásil, že finanční požadavky se sice zvýšily, ale nijak výrazně. "Více situaci nechci komentovat," uvedl Abraham.

Podle internetového serveru motorkari.cz je situace momentálně značně nejistá a nepřehledná. "Pro tuto chvíli proto nejsme schopni poskytnout závazné stanovisko. Předpokládáme, že informaci o dalším postupu obdržíme v horizontu dní. V případě jakýchkoliv nových skutečností Vás budeme samozřejmě okamžitě informovat," cituje web Ječmínkův dopis zástupcům Masarykova okruhu.

Z českých jezdců startuje pravidelně v seriálu MS Jakub Smrž. "Byla by to velká škoda, kdyby se v Brně nejelo. Na domácí trati za velké podpory domácích fanoušků jsem vždy rád závodil," poznamenal Smrž.

Seriál mistrovství světa superbiků se jezdí pravidelně od roku 1988. Do Brna zavítal tento šampionát poprvé v roce 1993 a vrátil se o tři roky později. Po devítileté přestávce se mistrovství světa superbiků na Masarykově okruhu od roku 2005 jezdí každoročně.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud