13. května 2010 • 13:02

Schumacher? Prý je to jen paličatý podvodník

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří ho považují za nejlepšího pilota v historii formule jedna. Jenže svět má Michaela Schumachera ještě za něco jiného. „Je to paličatý podvodník!“ píše britský list The Sun. Schumacher se totiž i po čtyřech letech odmítá omluvit za švindl, kterým se v Monacu pokusil odstranit ze hry svého konkurenta Alonsa. Nebyla to přitom první kaňka v Němcově kariéře.



Schumacher je bezesporu jednou z největších osobností v dějinách motoristického sportu, reputaci má ale zatíženou i svou svéráznou povahou. Už několikrát se přimotal do kolize se soupeřem, která z Němcovy strany vypadala jako úmyslná.

Jak Schumacher nefér způsobem blokoval Alonsa v Monacu 2006:

Naposledy se před čtyřmi roky pokusil podivným defektem „odklidit“ z cesty Fernanda Alonsa, jenž byl tenkrát jeho hlavním konkurentem v boji o titul. Bylo kolem toho tehdy hodně hněvu, Schumacher se ale vytrvale bránil, že žádnou vinu necítí.

Po čtyřech letech se na okruh v Monacu vrací. Proto mu britští novináři někdejší aféru připomněli a zeptali se, zda by byl ochotný se Alonsovi omluvit. Odpověď byla plná vzteku.

Schumacherova kolize s Villeneuvem z roku 1997:

„Proč se mě na to ptáte? Rozhodně se nemám za co omlouvat,“ trval na svém. Novináři však zašli ještě dál a tázali se, zda nehoda s Alonsem byla dnem jeho kariéry. „To jste z ní udělali vy novináři. Vy všichni.“

540623:gallery:true:true

Takže by svůj čtyři roky starý manévr zopakoval i teď o víkendu? Tuhle otázku Schumacher vůbec nerozdýchal. „Už mě nudíte,“ prohlásil 41letý šampion stroze a debatu nasupeně ukončil.

Kdyby se něco takového stalo sedminásobnému mistru světa jen jednou, třeba by mu lidé jeho svatouškovství věřili. Jenže Schumacher se podobně provinil už v roce 1994 proti sokovi Damonu Hillovi a o tři roky později proti Jacquesi Villeneuveovi.

Schumacherova kolize s Hillem z roku 1994:

Po poslední polízanici s Alonsem si Schumacher vyslechl hroznou spršku odsouzení, například bývalý jezdec formule jedna Keke Rosberg rodáka z Hürthu označil za „parchanta a obyčejného podvodníka“.

Teď měla legenda možnost si pověst aspoň trochu vylepšit. Neudělala to.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud