13. června 2010 • 14:04

V Montrealu jde o život: Mysleli si, že se zabil!

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roční pauze se do seriálu formule 1 vrací Velká cena Kanady a pilotům vstávají vlasy hrůzou. Městský okruh v Montrealu je bez pochyb nejnebezpečnější tratí. Z šílené bouračky Roberta Kubici, ze které před třemi lety jen zázrakem vyvázl pouze s otřesem mozku a modřinami, ještě teď běhá mráz po zádech.



Blesk.cz

Jelikož počasí slibuje déšť, bude dnešní závod (18:00, TV Nova) zřejmě hodně zajímavý.

Když v roce 2007 z Kubicovy formule zůstala jen hromádka trosek, málokdo věřil, že polský pilot z nehody vyvázne tak lehce. On se v podstatě podruhé narodil.

„Kdybych narazil tak silně před deseti lety, byl bych mrtvý,“ vrací se ke strašidelné bouračce Kubica. Bezpečnost ve formuli šla během jedné dekády neskutečně nahoru a také proto se Polák i dnes postaví na start.



„Mám rád, když jsou zdi tak blízko a není velký prostor na chyby,“ tvrdí, nehledě na to, že po nárazu do jedné takové bariéry skoro zemřel. Kubicovo nadšení však nesdílí Lewis Hamilton, jezdec McLarenu.

„Je to tu opravdu nebezpečné. Montreal je starším typem okruhu, který pořádně prověří všechny z nás,“ myslí si mladý Brit, kterému při posledním závodě v Turecku spadlo po vzájemné nehodě Red Bullů vítězství do kapsy. Navíc místní asfalt prý ukrutně klouže.

„Připadám si, jak kdybych jel někde na rybníce po ledu,“ nechal se Hamilton slyšet po trénincích. Jestli při kanadské Velké ceně zaprší, a že to není vůbec vyloučené, budou se dít velké věci. Snad nedojde na nejhorší...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud