Martin Hašek
27. července 2012 • 21:20

Český útok na medaili i Kvitová s Berdychem. 5 víkendových lákadel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍKENDOVÝ OLYMPIJSKÝ PROGRAM | PŘÍMO Z LONDÝNA | Hned první den olympijských soutěží bude mimořádně zajímavý – a nejen z pohledu českého fanouška. Už v sobotu v poledne může o první z vytoužených medailí bojovat střelkyně Kateřina Emmnons. Úvodní víkend ozdobí střet plavců Phelpse s Lochtem, začne tenisový turnaj ve Wimbledonu a představí se i basketbalový Dream Team. Jakých je pět lákadel prvního olympijského víkendu?



ČESKÝ ÚTOK NA MEDAILI (sobota, 12.00)

Nejdřív bronz, potom zlato. Střelkyně Kateřina Emmons je zvyklá na to, že ženská vzduchová puška bývá první medailovou disciplínou olympiády a nemívá s tím potíže.

V sobotu ve dvanáct hodin českého času se může její medailový příběh znovu opakovat. Emmons patří podle expertů i fanoušků mezi největší české naděje.

Kvalifikaci střelby žen ze vzduchové pušky (10 m) sledujte od 9:15 ONLINE zde »

Finále je na programu ve 12:00, ONLINE sledujte zde »

CAVENDISHOVO ZÁVAŽÍ (sobota 11.00 – 17.00)

Cyklista Mark Cavendish se má jako excelentní spurtér stát prvním britským zlatým medailistou Her.

V prestižním silničním závodě jednotlivců na 250 kilometrů bude mít k ruce cyklistický Dream Team, jak sám navzal sestavu týmových spolujezdců, v které nechybí první dva z letošní Tour de France - Bradley Wiggins a Chris Froome, stejně jako další zkušený jezdec David Millar.

Na startu jsou i dva Češi: Roman KreuzigerJan Bárta.

RVAČKA V BAZÉNU (sobota, 20.30)

Americký plavec Michael Phelps si po Hrách v Pekingu namáhal šíji osmi zlatými medailemi, v londýnském Aquatics Centru o další přírůstek může přijít na úkor rivala Ryana Lochteho.

V půl deváté večer se plave finále polohového závodu na 400 metrů a Lochte je v téhle disciplíně mistr světa z posledních dvou šampionátů. Phelps ohlásil, že se v Londýně bude se svou olympijskou kariérou loučit.

START VE WIMBLEDONU (sobota, 12.00)

Bílá zahrála barvami a olympijský turnaje ve Wimbledonu se hned rozjede naplno. V sobotu jsou ve hře hlavní česká esa v singlech.

Tomáš Berdych dokonce otevírá program na centrálním kurtu zápase s Belgičanem Darcisem.

Tomáš Berdych odpovídá v Českém domě na otázky novinářů
Tomáš Berdych odpovídá v Českém domě na otázky novinářů

Petra Kvitovou si zahraje s Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny, které může vrátit poslední dvě porážky, které utrpěla v roce 2010.

DREAM TEAM (neděle 15.30)

Dvacet let po zjevení Týmů snů vedeného Michaelem Jordanem se na olympijském pódiu představí omluvenkami oslabené mužstvo amerických basketbalistů, ale stále ve středu s Kobe Bryantem a LeBronem Jamesem, který v posledních hodinách před startem Her přiživil atmosféru prohlášením, že by současný výběr ten z roku 1992 porazil.

V neděli odpoledne mohou James a spol. svůj kalibr dokázat proti Francii s Tony Parkerem v sestavě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud