28. července 2012 • 15:58

Badmintonista Koukal nestačil na mistra světa Hidajata

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Badmintonista Petr Koukal nestačil v úvodním zápase londýnských her na bývalého olympijského vítěze i mistra světa Taufika Hidajata. Český reprezentant v souboji dvou vlajkonošů svých výprav z pátečního slavnostního zahájení podlehl indonéskému favoritovi jednoznačně dvakrát 8:21.



Druhým Koukalovým soupeřem bude Španěl Pablo Abian. Z šestnácti dvou- a tříčlenných skupin postoupí do play off jen vítězové, takže český badmintonista je už prakticky bez šance.

Koukal se kvalifikoval na olympiádu na poslední chvíli a rok a půl po úspěšném boji s rakovinou se podruhé představil pod pěti kruhy. Vítěz aténských her, světový šampion z roku 2005 a dvanáctý hráč světa Hidajat mu však nedal šanci.

Šestadvacetiletý badmintonista z Hořovic hned od začátku obou setů prohrával. Snažil se riskovat, ale nehrál přesně a jeho míčky často končily těsně za kurtem.

Naopak Hidajat nechyboval a posílal na soupeřovu polovinu nechytatelné smeče. Na zisk úvodní sady Indonésanovi stačilo 13 minut, v druhé Koukal vzdoroval o tři minuty déle.

Kristína Gavnholtová se v badmintonové Wembley Areně představí poprvé dnes okolo 22. hodiny proti favoritce skupiny a šesté nasazené Julianě Schenkové z Německa. V jejich skupině je ještě Larisa Grigaová z Ukrajiny. Češka dosud ani jednu z nich neporazila.

Skupina O: Hidajat (Indon.) - Koukal (ČR) 2:0 (8, 8).

Badmintonista Petr Koukal přivádí českou výpravu na Olympijský stadion v Londýně při zahájení olympiádyFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud