2. srpna 2012 • 17:07

Volf se Štěpánkem těžko hledali slova, aby popsali zklamání

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deblkanoistům Jaroslavu Volfovi a Ondřeji Štěpánkovi nebylo po nevydařeném olympijském vystoupení vůbec do řeči. Platili za adepty na finále a případnou medaili v areálu na vodní slalom v Lee Valley, ale nakonec jim postup mezi nejlepší šestici o necelé dvě sekundy utekl. K bronzu z Atén a stříbru z Pekingu úřadujícím mistrům Evropy z Augsburgu tak další cenný kov nepřibude.



Přitom stačilo málo. Chyběl centimetr, aby Volf v páté brance nezavadil o branku kloubem ukazováčku spodní ruky. "Beru to na sebe. Chybělo maličko, asi centimetr, strašný, když si to promítnu v hlavě," soukal ze sebe v cíli.

"Není tam mezi čtvrtou a pátou brankou moc místa. Potřebujete se svézt po válci, měli jsme to otočit o trošku později. Jsou to ale setiny na rozhodnutí, štve mě to strašně," prohlásil.

Skončili na sedmé pozici, k postupu bylo třeba být o 1,44 sekundy rychlejší. "Je to velké zklamání. Chtěli jsme být minimálně ve finále a tam se o tu placku porvat," řekl Štěpánek.

"Čím větší závod, tím to mrzí víc. Kdyby to byl Český pohár, tak je to jedno, protože za další týden se jede další závod. Jenže tady to nejde opravit. Až za čtyři roky, což je strašně dlouhá doba," uvedl Volf. Oba je to mrzelo i kvůli trenérovi, kamarádům a lidem, kteří fandili v Londýně.

"Určitě od nás všichni čekali víc. I my sami," řekl zadák Štěpánek.
Když přijeli do cíle, tušili, že může být zle. "Protože lodě na startu mají informace, jaký čas stačí na postup, takže už jsem to vůbec neřešil," uvedl Volf. I když naděje umírá poslední, byl ohledně postupu skeptický.

"Když byli nahoře favorité, věděl jsem, že už to asi nepustí," řekl háček.
Už kvalifikace se jim moc nepovedla i proto, že jinak postavenou trať měli na horší ruku. Postavení finálových branek se jim ale zamlouvalo a líbilo. "Stačilo to nějak sjet. Je to ale sport, do toho s tím jdeme, že se to nemusí podařit," říkal Štěpánek.

Na svou jízdu se podívají, aby viděli chyby: kde měli rezervy, kde ztratili postup, kde mohli dohnat dvě trestné sekundy za šťouch. Do budoucna se zatím nedívají, hovory o další olympiádě v Riu de Janeiro úplně odmítají. "Před chvílí jsme dojeli, je to hodně brzo. Teď vládne zklamání," uvedl Štěpánek.

Wolf se Štěpánkem projíždějí jednu z branek
Wolf se Štěpánkem projíždějí jednu z branek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud