2. srpna 2012 • 23:10

Kubala s Benešem podlehli Američanům a čeká je předkolo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou si v osmifinále olympijského turnaje nezahrají. Nizozemkám Sophii van Gestelové a Madelein Meppelinkové podlehly v předkole play off dvakrát 17:21. O postup do osmifinále budou po půlnoci hrát i Petr Beneš s Přemyslem Kubalou, kteří nastoupí proti německému páru Jonathan Erdmann, Kay Matysik.



Beneš s Kubalou večer prohráli s obhájci zlatých medailí Toddem Rogersem a Philem Dalhausserem z USA 0:2. Ve skupině tak obsadili třetí místo a kvůli horší bilanci, která jim nestačila na přímý postup do osmifinále, museli do předkola.

Minimálně třetí příčku a pokračování olympijské cesty zajistila českým reprezentantům už odpolední prohra Japonců Asahiho a Širatoriho, nad nimiž v předchozím programu turnaje zvítězili.

Výhrou nad Rogersem a Dalhausserem by si zajistili postup do osmifinále, pomoci jim mohl i získaný set, ale brzy zjistili, že to proti strojově přesným Američanům nepůjde.

"Američani byli nad naše síly, takže jsme nemohli pomýšlet, že bychom s nimi hráli vyrovnanou partii. Zkusili jsme to, ale jejich obrana byla výborná, já jsem nebyl schopen se prosadit proti bloku Dalhaussera," řekl Kubala.

Dalhausser zastavil pět útoků nemilosrdným blokem a českým volejbalistům zřejmě příliš nevyhovovala ani hra pod světly, kterou si v Londýně po dvou dopoledních zápasech vyzkoušeli poprvé. Krok s favority drželi vždy jen na počátku obou setů.

Čtvrt hodiny po půlnoci je čeká barážové utkání s Němci. "Proti Američanům jsme ušetřili trošku sil, tak snad nám to pomůže," řekl Kubala. "Teď si odpočineme, dáme drink, proklepeme nohy a jdeme na ně," dodal Beneš.

Háječková s Klapalovou s nizozemským párem v obou setech záhy prohrávaly a po porážce v předkole zakončily olympijský turnaj na 17. místě. Přímo do pátečního osmifinále postoupily z druhé pozice ve skupině Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou.

Skupina B:

Rogers, Dalhausser (2-USA) - Beneš, Kubala (14-ČR) 2:0 (13, 15),

Herrera, Gavira (11-Šp.) - Asahi, Širatori (23-Jap) 2:0 (19, 20).

Konečná tabulka:
1. Rogers, Dalhausser 3 3 0 6:1 139:109 6
2. Herrera, Gavira 3 2 1 5:2 139:133 5
3. Beneš, Kubala 3 1 2 2:5 120:128 4
4. Asahi, Širatori 3 0 3 1:6 110:138 3

Ženy:

Play off - předkolo:
Van Gestelová, Meppelinková (20-Niz.) - Háječková, Klapalová (13-ČR) 2:0 (17, 17).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud