4. srpna 2012 • 14:26

Mirka si je vedla jak pimprlata, jásal kouč Doleček

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné, senzační a naprosto dominantní. Skifařka Mirka Knapková získala pro Česko na olympiádě první zlato stylem, který bral dech. Od startu všem ujela a s obrovským náskokem si dojela pro životní úspěch. „Fantastické, za všechno to trápení, co si prožila, si to zasloužila“ říká kouč Milan Doleček.



Někteří se možná báli, že to přepálila. Kouč Milan Doleček však při sledování Mirky Knapkové byl v klidu.

„Neměl jsem strach, ona nejela vysokofrekvenčně ale kvalitou a odjížděla od nich v klidu. Sedlo jí to, vypadalo to jako závod na mistrovství Česka a že vedle ní jsou nějaké holky, které to neumí,“ zažertoval mezi novináři poté, co Knapková získala zlatou medaili.


„Já fakt nevím, proč to bylo takto v klidu. Připadá mi, že když je Mirka ve stresu, tak se soustředí na problém, který má a má uvolněné veslování. Díky zdravotnímu problému začala veslovat lépe a technicky. Takhle dříve nejezdila. Všechno špatné je pro něco dobré,“ říkal Doleček.

Tempo žádná ze soupeřek nezachytila a Knapková si zdánlivě pohodovým, ale neskutečně dominantním stylem dojela pro životní úspěch.

Hozená vlajka vítězce padá do vody
Hozená vlajka vítězce padá do vody

„Když to dala na kilometr a vedla si je jak pimprlata za sebou, tak jsem si říkal, to už nemůže prohrát. Leda, že by prasklo něco na lodi nebo se něco stalo zdravotně. Odjížděla jim kvalitním veslováním a nedala se sjet,“ hodnotil Doleček.

A neznervóznilo ho ani, když Knapková ke konci mírně zpomalila.

„Že by ji docházely síly? To už bylo jedno, jestli vyhraje o parník nebo o půl parníku, hlavně že má zlatou,“ dodal Doleček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud