8. srpna 2012 • 22:43

Helcelet: Že jsem nemohl jet na olympiádu mě bolí, měsíc jsem nespal

Autor: nit, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Raději svůj nejoblíbenější sport ani nesledoval v televizi. Stále se nemůže probrat z toho, že o olympiádu přišel. Na úkor Adama Sebastiana Helceleta se do Londýna kvalifikoval desetibojařský veterán Roman Šebrle, který ale musel pro zranění odstoupit už po úvodním sprintu. "Bolí to. Žil jsem jenom pro hry," říká dvacetiletá česká naděje.



"Když jsem zjistil, že na olympiádu nepojedu, měsíc jsem nemohl ani spát," přiznává mladý desetibojař, který s olympijským vítězem prohrál domácí kvalifikaci.

"Pak mi ale někdo volal, že je Šeba zraněný, že možná pojedu místo něho. Volal jsem Tomášovi Dvořákovi a ten mi řekl, že to není možné. Zase se to ve mně rozproudilo, bolí to."

Když zjistil, že Šebrleho noha bolí, prý už počítal s tím, že vystartuje stovku a skončí. A přesně to se i stalo.

"Já bych mu to nechal, kdyby to šlo, není to žádné alibi. Co se ale týče celého roku, když jsem se kvalifikoval, tak netuším, proč bych to měl někomu jinému nechat," komentoval Šebrle celou situaci po odstoupení z olympijského závodu.

"Kdybych byl na jeho místě, nevím, jak bych se zachoval, kdybych mohl pustit mladšího, který by mohl sbírat zkušenosti. Na druhou stranu ho chápu. Je mi to líto. Měl jsem být lepší, nemuselo se to vůbec řešit," lituje Helcelet.

"Roman mi hned po dálce psal, že se omlouvá, že ho to mrzí. Chtěl to prostě zkusit, což zase chápu."

Ke skoku do dálky Šebrle nenastoupil
Ke skoku do dálky Šebrle nenastoupil

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud