10. června 2013 • 18:06

Drahé Soči! Týden na olympiádě přijde zájemce na 400 tisíc korun

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až na 670.000 rublů (asi 404.000 korun) vyjde týdenní pobyt na zimní olympiádě v Soči v luxusním balení od oficiálního partnera her v kategorii "pohostinnost", společnosti Jet Set Sports. Oznámil to dnes ruský list Vedomosti.



Výše zmíněná cena zahrnuje ubytování pro dva ve čtyřhvězdičkovém hotelu se snídaní, jakož i vstupenky na krasobruslařské soutěže a závěrečný ceremoniál. "Hokejový program", zahrnující tříhvězdičkový hotel a vstupenky na semifinále, zápas o třetí místo a finále, vyjde jednotlivce na ekvivalent 160.000 korun, dvojici na téměř 270.000. V případě Jet Set Sports cena nezahrnuje letenky či jízdenky do Soči. Balíčky Jet Set Sports se nabízejí v Rusku, Rakousku, Bulharsku, Brazílii, Kanadě, Británii, Norsku, Švédsku a USA.

Zatímco vstupenky na hry si lze koupit i individuálně, například na webu olympiády, zarezervovat si hotel v Soči zatím nelze, jedině až za hranicí padesátikilometrového pásma od sportovišť. V místě her všechny hotely uzavřely dohody s organizačním výborem, a tak nabídka "balíčku vstupenek s ubytováním představuje jedno z východisek pro ty, kdo nechtějí zbytečné problémy se vstupenkami a s pokoji", připustily Vedomosti. Dodaly však, že olympijský hokej může stát i jen polovinu ty, kdo si vše zařídí sami.

Češi budou mít k dispozici osm tisíc vstupenek

Sama firma Jet Set Sports, která působila již na 16 olympijských hrách, nařčení z drahoty odmítá a tvrdí, že v porovnání s předchozí zimní olympiádou ve Vancouveru 2010 vychází nabídka pro Soči 2014 výhodněji, s dolní hranicí na 81.083 rublech (cca 49.000 Kč). Balíčků od Jet Set Sports využilo 73.000 návštěvníků olympiády v Pekingu, 95.000 hostů Vancouveru a 120.000 fanoušků v Londýně 2012.

Vedení Českého olympijského výboru objednalo pro české fanoušky kolem 8000 vstupenek, což je nejvíc v historii zimních her. Ceny jsou však vysoké nikoli kvůli cenám lístků, ale hlavně vinou drahých letenek a ubytování. Balíčky na několikadenní pobyt v Soči od cestovních kanceláří stojí podle dřívějších informací od 37.000 do 85.000 korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud